DSS: SVM glumi opoziciju u subotičkoj vlasti

Demokratka stranka Srbije smatra da Savez vojvođanskih Mađara glumi opoziciju unutar vladajuće koalicije u Subotici i poručuje da nije spremna da radi po njihovom diktatu i bude „paravan višestranačju“.

 

Predsednik Gradskog odbora DSS u Subotici Bogdan Laban rekao je na pres konferenciji u Subotici da unutar vladajuće koalicije SVM već godinu dana nakon usaglašavanja zajedničkog stava i podrške na sednicama Gradskog veća, isti taj stav osporava na sednicama Skupštine.

 

Laban smatra da se tu ne radi o „okupljanju oko ideje i glasanju za sopstvene stavove, već o političkoj nekorektnosti članova iste koalicije“.

 

„DSS nije spreman da radi po diktatu ove stranke i bude paravan višestranačju. Tražimo da se razreši ova situacija koja nije održiva, niti je u interesu građana. Spremni smo da damo doprinos političkoj stabilnosti i podelimo breme odgovornosti za odluke koje su značajne za grad“, rekao je predsednik subotičkog DSS.

 

Laban tvrdi i da je DSS meta napada čelnika SVM i ocenjuje, između ostalog, da je to moguće posledica ulaska ove stranke u vlast 2010. godine, u trenutku kada je SVM otišao u opoziciju.

 

„Neke strvari moraju da se promene i da vidimo ko je stvarno deo ove koalicije, da li ona funkcioniše na pravi način i da se stavovi i ideje usaglašavaju među koalicionim partnerima“, rekao je Laban.

 

DSS i SVM su deo široke vladajuće većine u Subotici, zajedno sa Demokratskom strankom.

 

Nakon najava iz SVM da će, bez usaglašavanja sa ostalim koalicionim partnerima, pronalaziti političke partnere na bilo kojoj strani za promovisanje i realizaciju svojih ideja, gradonačelnik Subotice i lider subotičkog odbora DS Modest Dulić izjavio je da će insistirati na potpunom razrešenju novonastale situacije u odnosima sa SVM, za koju smatra da je neodrživa i da nije u interesu građana Subotice.

 

„Svima je jasno da je problem personalizovan, da ima svoje ime i prezime i da nas je to, na žalost, dovelo to sve izvesnijeg razlaza. Lične ambicije sa interesima građana zaista nemaju nikakve veze i ja ću se založiti da se ova situacija rasčisti, baš zbog dobrobiti građana Subotice“, rekao je Dulić.

 

RTVKOMENTARI

 1. pauk kaže:

  Napred SVM! Ne mogu verovat da mi nesto madjarsko opet postaje zanimljivo, pored sve one aristokratije na drugoj strani u mojoj familiji.

 2. Suboticanin kaže:

  Mislim da je na lokalu u Subotici najveci problem u SVM gospodin Jene Maglai koji je sujetan i to ga boli jer nemoze da radi sta hoce kako je to radio za vrema Kucere, a nije mu jasno da se od tog doba dosta toga promenilo.

   

 3. brat kaže:

  a-haaaaaa….. ko obradjuje crkvene zemlje.. mozda petoro jakih paora bliskih odredjenim strankama…. zakup im je minimalan a od dobitka se finansiraju svoje stranke… pa vi razmislite ko i zasto galami bas sada….

OSTAVITE KOMENTAR