DUDI CO nastavlja tradiciju puštanja lampiona

Tradicionalna Dudi Co lampion žurka održaće se u petak, 13. decembra od 18 časova ispred novog Mini centra Dudi Co, na Segedinskom putu.

Prethodnih godina, subotička firma Dudi Co je na izuzetan način otpočinjala svoje božićno-novogodišnje akcije uz “Lampion Party”, kuvano vino, medenu rakiju, čaj i prazničnu muziku unoseći praznični duh i lepotu u decembarske dane. Nekoliko stotina ljudi prisustvovalo je specifičnom doživljaju kada je u nebo poletelo više stotina lampiona, simbolično noseći svaki po jednu želju naših sugrađana. Oduševljenje s kojim su okupljeni pratili ovaj praznični događaj bilo je na vrhuncu, a posetioci svih generacija, od dece do starih, uživali su u nestvarno lepom prizoru. Dobro raspoloženje i nada u lepšu i bolju novu godinu lebdeli su u vazduhu i širili energiju ljubavi i bezbrižnosti.

Lampioni su svuda u svetu uobičajena atrakcija za proslave i dekoracije. U Kini su simbol dugog života. Uz njih se zamišljaju želje i romantični su. Takođe je važno to da su bezbedni i biorazgradivi. U vazduhu kada odu daleko jednostavno sagore. Ova tradicija koja najavjuje praznike, veseli i naše sugrađane i miriše na kuvano vino, cimet i karanfilić grejući našu maštu i inspirišući nas da zamislimo najlepše želje za budućnost..

“Cilj ove akcije jeste da oraspoložimo ljude i pokrenemo pozitivno razmišljanje i nadu u lepšu i bolju novu godinu!  Decembar je specifičan mesec. Pored okićenih ulica i izloga, zimskog raspusta i proslava, nekako je u njemu sadržan i početak i kraj jednog ciklusa, koji opet najavljuje neke nove početke. Ovo je period kada postajemo nekako bliži sebi i ljudima koji su nam važni, i okrećemo se od manje značajnih stvari u životu ka onima koje su nam zaista važne. Preispitujemo se, susrećemo se sa sopstvenim željama, pravimo planove, donosimo odluke nekako lakše i sa više nade. Usput nas šljokice i lampice, mirisi, ukusi i češći osmesi nekako drže u tom čuvenom “sadašnjem trenutku” i omogućavaju nam  da u njemu i uživamo. Izgleda to kao da nas čitava atmosfera odene u neku magiju u kojoj smo ušuškani i sigurni. U toj magiji imamo potrebu da dajemo, da nekog obradijuemo, da za nekog nešto učinimo. Eto i mi smo sa željom da doprinsemo ovoj magiji pre nekoliko godina uveli ovu tradiciju puštanja lampiona, ne bi li okupili ljude u dobrom raspoloženju na jednom mestu i napravili jedan veliki oblak pozitivne energije i lepih želja koji ćemo sa lampionima poslati u svemir sa zajedničkom nadom da će nam uzvratiti ispunjenjem i novom lepom energijom. Kao i svake godine, na poklon ćemo podeliti 500 svetlećih lampiona, i uz božićne pesme, kuvano vino, medenicu i čaj koji će takođe biti besplatni za posetioce, poželeti najlepše želje i pustiti ih da odlete u nebo, što je simbol uspešnog početka! Lampioni podstiču ljude da se raduju, veruju u sebe, svoje snove i ispunjenje želja i to je osnova ovog eventa. Naravno, sa ovim događajem najavljujemo i naše božićno-novogodišnje akcije koje nude mnogo sniženih cena za praznične kupovine, ali one nisu uslov da dođete, zamislite svoje želje i podelite lepu energiju ovog događaja sa nama. Jedini uslov koji postavljamo je dobro raspoloženje! Dobro nam došli! “

 

 

 KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR