Dulić: DS će morati da traži druge partnere

Gradonačelnik Subotice Modest Dulić izjavio je danas da će Demokratska stranka (DS) morati da potraži druge političke partnere ako Savez vojvođanskih Mađara (SVM) i dalje bude produbljivao političke nestabilnosti.

 

 

“Ili neka SVM formira koaliciju bez DS sa onima koji su spremni da slede diktat SVM i budu paravan u višestranačkom političkom životu Subotice”, rekao je agenciji Beta Dulić, koji je i funkcioner DS.

 

Dulić je kazao da SVM želi da sa svojih 16 odbornika rukovodi celom Suboticom.

 

Predsednik SVM, Ištvan Pastor, rekao je pre dve nedelje da će odbornici te stranke u Skupštini Subotice ubuduće glasati na osnovu sopstvenih procena, a ne stavova koje zastupa većina okupljena oko DS.

 

“Nećemo tražiti partnere za skupštinsku većinu, već za ideju i ne zanima nas da li ćemo saveznike imati iz većine ili iz opozicije”, rekao je Pastor.

 

Dulić je rekao da mu je drago da je SVM prihvatio dogovaranje o nastavku izgradnje zgrade subotičkog Narodnog pozorišta i da je SVM prihvatio da se za završetak tog objekta izdvoji milijardu dinara.

 

“Dostavio sam Komisiji za nastavak izgradnje subotičkog Narodnog pozorišta primedbe SVM i ako ova stranka želi da se kao aktivan i dobronameran partner uključi u proces rešavanja tog problema i dalje je otvoren poziv da delegira člana Komisije, a ne da se konstantno izmiče u stranu, zadržavajući lagodnu poziciju stalnog kritičara”, rekao je Dulić.

 

On podržava ideju smanjivanja visine buduće zgrade pozorišta kako bi ona bila u skladu sa okolnim objektima i izrazio nadu da je SVM zauvek odustao od projekta iz 2006. godine koji bi grad koštao 24 miliona evra sa visinom objekta od 30 metara.

 

Predsednik Gradskog odbora Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Jene Maglai izjavio je juče da je neophodno da vladajuća koalicija izgladi nesuglasice pre nastavka izgradnje subotičkog Narodnog pozorišta.

 

Beta, RTVKOMENTARI

 1. pauk kaže:

  Hmmm..Madjari mi opet postaju zanimljivi.

 2. miltor kaže:

  Gledao sam konferenciju Maglaia. U jedno trenutku stekao sam utisak da ni on sam sebi neveruje u to što priča. Zelena fontana, plava fontana, početak izgradnje pozorišta i bazena u Dudovoj šumi samo su deo megalomanskih projekata koje su započeli u vreme apsolutne vlasti u ovoj gradu. Zelenu fontanu su napravili takvu kava jeste i od samog puštanja fontane u funkciju ona je gubila vodi. On izjavljuje da pozorište treba da ima visinu ostalih objekata pa gde su im oči bile dok su ga crtali. Pominje ulaganje u periferne MZ, a šta su do sada na tom polju uradili – imali su i vremena i priike i nisu uradili ništa. Čovek hoće da bude gradonačelnik i tu je kraj priče, a mislim da njega osim te funkcije ne interesuju ni građani mađarske, srpske, hrvatske, bunjevačke… niti druge nacionalnosti. 

 3. ovan kaže:

  DS i SVM mi deluju kao dva ovna na brvnu. Ne zna se ko je tvrdoglaviji.

 4. freelancer kaže:

  JOKS koalicija. **bo vas onaj ko vas onaj, koji vas je skupio… (Akronim)

 5. dad kaže:

  Malo se DS ukakio u gace. Kako ne mogu da shvate da samo stete gradu sto ne silaze sa lokalne vlasti. Cela Srbija je sada SNS-SPS( mislim po vecini u gradovima) samo mi izigravamo budale jer je ovima iz DS zinulo dupe za jos malo vlasti i otimanja para. Ili se dogovorite sa SNS-SPSom oko podele lokalne vlasti pa samim tim bi i Subotica opet pocela da dobija pare od republickih fondova( sad smo totalno skinuti sa liste za pomoc zbog opozicionog grada) ili prepustite Madjarima da se sa njima udruze.
  Niste bitno da li ce vama biti dobro(DS), nego kako ce biti gradjanima Subotice. A nama nece biti dobro ako i dalje budemo bili opozicioni grad. Ukljucite SNS-SPS u vrsenje vlasti da i mi dobijemo deo Republickog kolaca ili smo najebali do daske…

 6. brat kaže:

  Ljudi, obratite paznju na Mali Idjos…. pitanje dana je kada ce tamo doci do prekomponovanja vlasti… probni baloni se pustaju…. ali ovog puta nisu zute boje :mrgreen:  

 7. Milojicin mali kaže:

  E moj dad,

  pozicioni gradovi u reziji SNS prolaze mnogo gore nego mi. Novosadjani su dobili dimnicarinu i placaju i oni koji nemaju dimnjak jer gradski budzet mora da se napuni posto je pre toga opeljesen od strane republike koju vodi SNS.

  Koliko u Zrenjaninu ili Somboru ima investicija? Jedna velika nula. Mrtvi gradovi a imaju tu vlast na celu.

  Zdrav razum nikada nece dozoliti Radica i Jenea na celu grada jer ce tada sve STATI. Operativci iz SVM i sada pokazuju koliko su nesposobni i nekonstruktivni. Oni jednostavno ne znaju da vode grad i javna preduzeca.  

 8. dad kaže:

  Milojicin mali:

  E moj dad,

  pozicioni gradovi u reziji SNS prolaze mnogo gore nego mi. Novosadjani su dobili dimnicarinu i placaju i oni koji nemaju dimnjak jer gradski budzet mora da se napuni posto je pre toga opeljesen od strane republike koju vodi SNS.

  Koliko u Zrenjaninu ili Somboru ima investicija? Jedna velika nula. Mrtvi gradovi a imaju tu vlast na celu.

  Zdrav razum nikada nece dozoliti Radica i Jenea na celu grada jer ce tada sve STATI. Operativci iz SVM i sada pokazuju koliko su nesposobni i nekonstruktivni. Oni jednostavno ne znaju da vode grad i javna preduzeca.  

  Republika sada uzima od svakog grada lovu kroz smanjenje poreza na zarade ali samo zato sto je kasa prazna. A kasa je prazna jer je DS za ovih 10-12 godina unistio sve zivo…

 9. Milojicin mali kaže:

  A sta je krucijalno SNS uradio da bi to promenili?

  NIŠTA!

  I oni su se zadužili i to što su dobili odma potrošili. Sada će i Telekom prodati kako bi opet to podelili u plate. Ni dinara se nije potrošilo u RAZVOJ.

  I ko će nam za godinu dana biti kriv, opet DS?

  Glavni ste kada treba kritikovati DS o stranačkim zapošljavanjima a šta je Maravić uradio kada je postao direktor Elektrodistribucije? Pokazali ste i dokazali da funkcionišete po istom ključu, samo što se malo primitivniji i agresivniji.

  Tamo gde SNS ima vlast polako dolazi sve na svoje mesto. Ljudi uviđaju o kakvoj je bandi reč.

 10. zorandjala kaže:

  Citiram Alana Forda,Nikad neveruj coveku koji laze.

 11. Mister No kaže:

  Sve bilo je muzika.

 12. pauk kaže:

  Pitanje administratorima izvestava se o negativnim uticajima HAARPA, americkim antenam nadomak Beograda, i mi ovde trpimo los uticaj svega toga. Zasto se o tome ne izvestava i na ovim stranama, sticem utisak da je sajt naklonjen Americi

 13. mislilac kaže:

  Kako se priča, gradonačelnik će morati da traži i nove savetnike!

OSTAVITE KOMENTAR