Dulić – neće biti rušenja pozorišta

“Neću dozvoliti ponovno rušenje delova zgrade Narodnog pozorišta, a predlog projekta dalje izgradnje teatra biće test za sadašnju vladajuću većinu u Subotici” – izjavio je gradonačelnik Subotice Modest Dulić gostujući na YuecoTV.

Takođe, spreman je da prihvati i Srpsku naprednu stranku kao partnera za razgovore o budućnosti grada, ukoliko konkretno pomognu izgradnju pozorišta. Prema njegovim rečima, naprednjaci su u načelu podržali predlog Radne grupe za dalju gradnju teatra, dok predstavnici Saveza vojvođanskih Mađara nisu ni ispratili poslednju prezentaciju predloga.

 

Idejni projekat dalje izgradnje je završen, da je o njemu odlučivala struka koja je zaključila da sadašnje visine gradilišta budu konačne visine zgrade. Dulić neće biti spreman na kompromis i prihvatanje ranije iznetog zahteva Saveza vojvođanskih Mađara da se sadašnje visine smanje, što bi u praksi značilo rušenje već izgrađenih delova zgrade, a za šta je struka rekla da može ugroziti celu konstrukciju.

 

Prema Dulićevim rečima, u načelu, projekat Pozorišta podržava i Srpska napredna stranka. On ocenjuje da odgovornost SNS-a za Pozorište može da bude velika, odnosno da se kroz ovaj projekat naprednjaci mogu pokazati kao respektabilna politička snaga, koje se ne samo deklarativno već i ozbiljno brine o projektima bitnim za Subotičane. Konkretno, Dulić smatra da SNS može da pokaže svoju snagu tako što će da natera republiku da ispoštuje svoju ugovornu obavezu o finansiranju izgradnje teatra. To neminovno povlači pitanje učešća SNS u lokalnoj vlasti, a gradonačelnik kaže da je za njega kao partner dobrodošao svak ko može da pomogne realizaciju tri kandidovana projekta i da će preći preko svega što je do sada bilo u odnosima SNS i DS ukoliko naprednjaci konkretno pomognu Subotici.

 

Gradonačelnik je takođe najavio da će uskoro doći do rebalansa gradskog budžeta, jer je zbog izmenama poreskih zakona Subotica uskraćena za više stotina miliona dinara. Nedostajuća sredstva biće ušteđena kroz odlaganja započinjanja najavljenih investicija, kao što su pokrivanje klizališta i sanacija zelene fontane, ali i kroz smanjenje dotacija javnim preduzećima, ali i smanjenjem zarada.

 

Izvor: YuecoKOMENTARI

 1. :( kaže:

  Na sta smo mi spali, da se uzdamo u Radica i SNS da ce povuci pare za izgradnju. Uhvatimo se za glavu i placimo nad Srbijom.

 2. m.o kaže:

  Ako Gojko Radic i njemu slicni ikada dodju na vlast , bice to apsolutni moralni sunovrat Subotice.

 3. molim kaže:

  Misliš… da se uzdamo Labana? Gojko Radić se već odavno ništa ne pita, bar kad je Subotica u pitanju, niti mu iko išta veruje niti ga shvata ozbiljno. Istrošen kadar…

 4. ivan kaže:

  Jako lepo rečeno “JA neću dozvoliti!” veoma autoritativno, bravo! A treba vam podrška za promašene investicije i proćerdane pare! A ono što stvarno treba rešiti, ruglo od fontane i klizalište da i Subotica napokon postane grad,  to neka ostane za neka druga pokoljenja. Glavno da ćete i dalje nastaviti punjenje džepova “investicijom” u pozorište koje je bure bez dna i ni teoretski se ne nazire završetak gradnje tog rugla u centru grada.
   

 5. nije bitno kaže:

  JA NECU DOZVOLITI

  TREBALO BI PREDLOZITI NARODNO POZORISTE ZA GINISOVU KNJIGU REKORDA ,PITA TE SE ZASTO,EVO SAD CU VAM RECI;
   TENDER ZA RUSENJE PROSAO U NAJVECOJ TAJNOSTI DA NIKO NIJE BIO UPOZNAT SA DETALJIMA I USLOVIMA 
  TENDER ZA IZGRADNJU TAKODJE U TAJNOSTI ,TADASNJI  IZVODJAC U STACAJU POSLE TRAGEDIJE SAMOG VLASNIKA 
  NOVI IZVOĐAC TAKODJE PONOVO U STECAJU
  U ZGRADI ULIVENO BETONA STO BI BILO DOSTA ZA POLA BESKINOG MOSTA,PA SE PITAM KAD BI NEKO HTEO U KASNIJOJ BUDUCNOSTI HTEO DA ZAKUCA SLIKU NA ZID MORAO BI DA MINIRA RUPE NEBILI NESTO ZABIO 
  PREDSEDNIK UPRAVNOG ODBORA PROVEO JEDAN PERIOD U IZOLACIJI DA NEKAZEM GRUBO U ZATVORU
  CIGLE KOJE SU POSEBNO SKIDANE ZAMISLI NESTALE
  GREDE KOJE SU BILE NIMALO NI VISE POSEBNE DUZINE NESTALE

  MORATE PRIZNATI IMAMO VELIKE SANSE ZA NOVIM REKORDOM U DISCIPLINI NAJVECA GLUPOST
  SVAKI POLITICAR KOJI ZELI NESTO RECI A DA GA PRI TOME NAROD KONSTATUJE JEDINO MU JE JOS OSTALO DA SPOMENE POZORISTE POSTO VECE RUGLO NIGDE U SRBIJI NE POSTOJI I NITICE POSTOJATI.OBECANA ZAOBILAZNICA ZARASLA U KOROV,29 NOVEMBAR SPREMAN ZA SNIMANJE HOROR FILMOVA (HICKOK BI POLUDEO KAD SAZNAO STA IMAMO A DA ON NEZNA) 

 6. Buba kaže:

  trla baba lan, da joj prodje dan 

 7. gorki kaže:

  Pare povucite i iz Zanzibara samo završite pozorište….a stadion?

 8. voyager kaže:

  Mogu to zamisliti i ovako receno: “Ulozicu sve napore da do rusenja ne dodje…” ali to tada nebi bilo ono pravo, mislim na “moja prcija”.

   

 9. Samo tiho kaže:

  Ovaj  brate mili ko 13 prase  ,nikako za sisu da uhvati  , uvek …..

OSTAVITE KOMENTAR