Dulić: Subotica tradicionalno okrenuta evropskim vrednostima

Dobijanje datuma pružiće još veću sigurnost za privlačenje investicija, koje su ključne u rešavanju problema nezaposlenosti, ocenio je u izjavi Tanjugu gradonačelnik Subotice Modest Dulić.

 

Dulić je pozdravio preporuku za određivanje datuma za početak pregovora o pristupanju Srbije Evropskoj uniji, rekavši da je Subotica tradicionalno okrenuta evropskim vrednostima “koje proizilaze iz bogatstva različitosti”. Takođe je ocenio da dobijanje datuma predstavlja “politički projekat svih demokratskih pokreta na čelu sa DS još od njenog osnivanja”.

 

– Pristupanje Evropskoj uniji, ne samo kao geografskom i političkom pojmu nego kao skupu vrednosti i standarda, dugoročno će nam doneti bolje školstvo, zdravstvo, mogućnost zapošljavanja, pošteniji pravosudni sistem, otvoriti veliko tržište za naše proizvode i garantovati bolju socijalnu zaštitu – rekao je Dulić.

 

– Dobijanje datuma i sam početak pregovora o članstvu dodatno će podići, u ekonomskom smislu, međunarodni kredibilitet našeg grada, odnosno još veću sigurnost investitorima zainteresovanim da u našem gradu podižu svoje proizvodne pogone. Te investicije su ključne za rešavanje problema nezaposlenosti – rekao je Dulić Tanjugu.

 

On dugoročno očekuje korist i za lokalne poljoprivrednike, koji će ovim u budućnosti biti u prilici da lakše plasiraju proizvode na veliko evropsko tržište.KOMENTARI

 1. Vojin kaže:

  Već od sutra će Subotica imati puno,puno državljana EU.

 2. pauk kaže:

  A ja mislim da ce Nemackoj trebati mnogo uveravanja kako bi nas ubedila da su joj stavovi fer i da nam zeli dobro. Sve vise ljudi sumnjaju.. Sad ce se Nemacka morati truditi, truditi, truditi….

 3. Novosađanin kaže:

  “Evropske vrednosti”?Može li neko definisati šta znači ova novotarija?A gde su vrednosti naše vizantijske kulture i tradicije?Nisu to nikakve “evropske” vrednosti nego “zapadnoevropska dekadencija” koja se vrlo agresivno nameće na ovaj prostor koji oduvek pripada istočnoj pravoslavnoj tradiciji.
  Mislim da ovakvu poplavu “zapadnjaštva” treba sprečiti i okrenuti se Rusiji kao jedinoj stabilnoj evropskoj sili koja može parirati ovim “modernim austrougarima” koji su uvek bili porobljivači srpskog naroda.Razbili su Jugoslaviju,a sad hoće i Srbiju da podjarme.
  Nikad u EU niti u NATO!

 4. Aleksa kaže:

  Novosađanin – pročitajte u Kuriru koliko nas Rusi vole. Nismo ni u Top 10, a Nemci među prvima.

 5. pauk kaže:

  Dokle stereotip s Rusima da su to nasha braca

  Pa rusi nas ni ne vole, za njih smo jeftini gradjevinski radnici itd itd. Dajte se prizovite sebi, stereotipi od proslog veka vise ne prolaze.

  Srbima su mozda blizi nemci od rusa, kao sto su vojvodjanima blizi madjari od rusa.

 6. Novosađanin kaže:

  Manite se iluzija o “evropskim vrednostima”.To je šuplja demagogija.Nego,gde su nam “jugoslovenske vrednosti” od kojih smo tako lepo živeli?Ko ih još danas spominje osim Bunjevaca?

 7. zeljko kaže:

  ma sta se plasite ulaska u evropu, pa nece nama dozvoliti domaci biznismeni i politicari ulazak. pa u evropi ce morati da placaju porez i prijavljuju profit

OSTAVITE KOMENTAR