Duvaju li novi vetrovi na severu Bačke?

U intervjuu za “Mađar so” Ištvan Pastor, predsednik Skupštine Vojvodine i lider Saveza vojvođanskih Mađara, rekao je da u aktuelnoj Vladi Srbije postoji spremnost da se reši pitanje finansiranja Vojvodine.

 

“Primećujem da je među onima koji sada vode vladu namera ozbiljnija nego što je to bila kod prethodnika. Oni su bili ti koji su nas ukorili zato što nismo glasali za onaj budžet koji je po našem uverenju bio suprotan vojvođanskim ustavnim garancijama i posle toga su nas kaznili u slučaju Subotice i Sente, sa namerom da oblate SVM kao stranku zato što je kvarila sreću tada kada su ostali likovali zbog ukidanja viznog režima”, rekao je Pastor u intervjuu za Mađar so.

 

Pastor ocenjuje kao “čudno” činjenicu da će pitanje finansiranja Vojvodine rešiti oni “o kojima se nedeljama i mesecima ranije govorilo da će urušiti vojvođansku autonomiju”, podsetivši da ovo pitanje nisu rešili “oni koji su stalno govorili o tome kako će dovesti do procvata autonomije Vojvodine”.

 

“Velika je tragedija za nas koji činimo vojvođansku parlamentarnu većinu, ne samo za SVM, nego i na Demokratsku stranku i Ligu socijaldemokrata Vojvodine – da sada, bijući boj sa vladom naprednjaka, socijalista i ujedinjenih regiona, treba da obezbedimo tih sedam odsto, kao i zakon o finansiranju Vojvodine. Sve to nismo mogli da učinimo onda kada su vladu u Beogradu vodili isti ti koji su činili parlamentarnu većinu ovde u Novom Sadu”.KOMENTARI

 1. Nikola kaže:

  Ahh, malo bi menjao stranu? pa malo kur..nja nije tebi nepoznato!

  Bilo je reci posle izbora da ima sa cim da trguje, e pa dragi gradjani koji ste glasali za doticnog politicara, sad imate pred sobom TRGOVCA vasih glasova. 

 2. onako usput kaže:

  retko pametan politicar 🙂

 3. zekster kaže:

  politika je toliko slatka da joj boja ne moze promeniti slast vec samo ukus, a to i nije tako vazno

 4. janko kaže:

  i on hoce da bude srbin!!!

 5. Usputachni kaže:

  janko:

  i on hoce da bude srbin!!!

  Jos mu samo to fali! Koliko znam toliko vec lud nije.

OSTAVITE KOMENTAR