Dva automobila puna marihuane

Заједничком акцијом царине и полиције, спречен је покушај кријумчарења готово 60 килограма марихуане на граничном прелазу Хоргош, а дрога је откривена у два путничка аутомобила којима су управљали албански држављани, саопштила је данас Управа царина.

Прво је јуче на царинску испоставу Хоргош на ред за преглед дошао аутомобил марке “РОВЕР 75”, албанских регистарских ознака, и то у траци која је предвиђена за путнике који немају ништа да пријаве царинској контроли.

 

У возилу су се налазила три путника албанске националности, два мушкарца и једна жена, који су изјавили да путују из Албаније и да су се упутили у главни град Мађарске.

 

У сарадњи с граничном полицијом, након пасошке контроле, возило је упућено на детаљан преглед.

 

Цариници су, после подизања тапацирунга, уочили преправке у поду возила и открили тзв. дупло дно које се простирало од командне табле до задње клупе и са возачеве и са сувозачеве стране возила. Даљим прегледом возила нађен је и преграђени простор, односно шупљина која није фабричка, а која је направљена на месту где се одваја пртљажни део од кабине возила.

 

У све три откривене надограђене шупљине нађено је укупно 65 пакета умотаних у стреч-фолију, чија је тежина износила нешто изнад 32 килограма марихуане, каже се у саопштењу.

 

Непосредно након што су цариници почели детаљан преглед првог возила, на прелаз је пристигло и друго, у коме је затечена готово идентична ситуација.

 

Овога пута радило се о аутомобилу “Nissan Micra”, албанских регистарских ознака, којим је такође управљао албански држављанин, а и у том возилу се се налазила три путника албанске националности који су изјавили да путују на релацији Албанија – Мађарска.

 

Возило је, у сарадњи с граничном полицијом, упућено на детаљан преглед, где је, након подизања тапацирунга са пода, примећено да је под возила преграђен лименом преградом која није фабричка.

 

И у овом случају показало се да је реч о дуплом дну возила које се простире целом ширином и то од командне табле до задње клупе.

Део пакета био је сакривен и у петим вратима (гепек вратима), у постојећој фабричкој шупљини испод тапацирунга.

У овом аутомобилу откривено је 50 пакета тешких око 25 килограма.

 

Укупна количина од 57 килограма марихуане, особе које су се налазиле у аутомобилима, као и њихове путне исправе предати су у даљу надлежност полицији ради вођења кривичног поступка, наведено је у саопштењу.

 KOMENTARI

  1. lola kaže:

    I dok mi u Srbiji brinemo o setvi poljoprivrednih kultura, dotično pleme žanje opijate i distribuira ih u inostranstvo. Mi od naše proizvodnje preživljavamo, a oni od njihove se bogate, finansiraju zapadne lobiste i otimaju teritorije susedima. 

OSTAVITE KOMENTAR