Dva prihvatna centra za izbeglice

Ministar za rad i socijalna pitanja Srbije Aleksandar Vulin obišao je danas u Subotici radove na renoviranju dva objekta koji će biti preuređeni u novi prihvatni centar za izbeglice sa Bliskog istoka i iz severne Afrike, u blizini stare ciglane, mesta koje je služilo kao okupljalište proteklih meseci.

migranti 5

Ovaj objekat sa 150.000 evra finansira nemačka humnitarna organizacija ASB, u saradnji s lokalnom samoupravom. Kako je rečeno novinarima, očekuje se da će između dva renovirana objekta biti podignut i treći, a ovaj privremeni tranzitni centar imaće sve uslove za boravak izbeglica preko zime, prostor za smeštaj porodica, sanitarni čvor i ambulantu.

Vulin je tokom obilaska rekao da sve dok ne bude zaustavljen rat u državama iz kojih izbeglice dolaze, proces migracija neće prestati, i pozvao Evropsku uniju i ostale zemlje da donesu odluku i jasan stav o tome šta treba da se radi.

 

BetaKOMENTARI

 1. roki kaže:

  Ludi Če Gevara opet pravi glupe poteze. Sta sam pravite ovde centar u Subotici kad vise ovde izbeglice nece dolaziti jer ne mogu u Madjarsku. Pravite na granici sa Hrvatskom jer je to izgleda jedini trenutno slobodni put ka EU.
  Ali Vulin po obicaju nema pojma o nicemu pa tako je i ovaj put promasio mesto i vreme gde ce da se gradi prihvatni centar. Izbeglice ne dolaze vise u Suboticu i Kanjiz, direktno ih voze sa Preseva do Hrvatske granice.
  Ali ako Vulin nesto zna sto obican narod ne zna, a to je da se ipak priprema sve za stalni boravak ovih izbeglica u Srbiji, e onda je razumljivo sto se prave ovi prihvatni centri. Najebali smo…..planovi su za dugotrajan boravak izbeglice. A ta Nemacka humanitarna organizacija bolje da ti od tih para pravi centar u Nemackoj.

 2. PAULINA kaže:

  ovo neće biti privremeni prihvatni centri….ove centre ovi idioti grade, jer tačno znaju da će ovi migranti ostati nama na grbači….niko neće da ih primi, svi se ograđuju ogradam i zakonima, samo ova naša idiotska vlast, sa sve AV I VULINOM deru kožu s leđa svom narodu, i od naših usta hrane migrante….žao mi je tih ljudi, ali žao mi je i mene i moje dete jer živio od minimalca, žao ni je naših beskućnika sa kojima se niko ne slika, žao mi je ljudi koji nemaju šta da jedu, mislim na naše građane, a ova govna vode računa o migrantima više nego o sjoim građanima…e… to je i strašno a i sramota..uvlače se u dupe zapadu i to preko naših leđa…..mi nemamo šta da jedemo, a oni hrane tuđince…..sram da ih bude

 3. treća-sreća kaže:

  SMENIMO IH!

 4. mrki kaže:

  to se sprema za izbeglice iz zapadne evrope…..

 5. Daddy kaže:

  Obruc se steze oko mogucnosti migranata (nisu to izbeglice od kad su Tursku napustili) da nasilno ulaze u Evropu, posto mi, Srbija, se toliko dicimo i palimo sto ih oberucke docekujemo, nama ce i ostati da ih cuvamo i mazimo, a kad prestanemo ili vise ne budemo mogli da ih mazimo odnak ce nas napadati isto kao sto su napali madjarsku policiju.

  Probudite se ljudi!

OSTAVITE KOMENTAR

1 + 9 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 8 + 13 ?
Please leave these two fields as-is: