Dveri: Hitno zabraniti distribuciju diskriminatorskih režimskih bedževa

Srbija je od dolaska Srpske napredne stranke na vlast postala veoma podeljeno društvo po raznim osnovama, a sada aktuelni režim nastavlja sa podelama, i to po zdravstvenom principu, pa čak i diskriminiše veliki deo građana Srbije.

 

Ovoga puta reč je o aktuelnoj, veoma osetljivoj temi u Srbiji, a to je tema vakcinacije protiv virusa KOVID-19. Naime, kako je, nakon što je primila vakcinu, izjavila ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu Marija Obradović, aktuelna vlast je napravila i bedževe na kojima piše „Ja sam vakcinisan, a ti?“. Opšte je poznata činjenica da građani ovoj vlasti i njenom režimskom Kriznom štabu više uopšte ne veruju, jer su se sve vreme igrali sa pandemijom korona virusa, „paleći je i gaseći“ onako kako odgovara dnevno-političkim potrebama SNS-a. Posledica toga jeste i nepoverenje građana u vakcine, odnosno u ispravnost istih.

Međutim, režim je sada otišao i korak dalje i promocijom bedževa sa natpisom „Ja sam vakcinisan, a ti?“ direktno diskriminiše građane svoje države koji u ovom trenutku ne žele da se vakcinišu, ali i sve one koji žele da prime vakcinu, ali ne mogu doći na red za vakcinaciju. Ne znamo da li je cilj ove vlasti da obeleži i iz društva izopšti veliki deo svojih građana, ali je činjenica da je ova kampanja promocije vakcinacije krajnje diskriminatorska. Zamislimo samo da neko pravi bedževe sa natpisom „Ja sam Srbin, a ti?“, kako bi se osećali građani Srbije koji nisu srpske nacionalnosti?!

Zbog svega ovoga, zahtevamo hitnu obustavu bedževa sa natpisom „Ja sam vakcinisan, a ti?“, kao i agresivne kampanje za vakcinaciju, koje će još više podeliti već ionako podeljeno društvo u Srbiji.

Infoslužba Dveri
*Izvor fotografije: Tanjug/Zoran ŽestićKOMENTARI

 1. Ledenjak kaže:

  Ja se nešto razmišljam da napravim beđž sa tekstom Ja sam građanin drugog reda .A ti ? Jer u ovoj državi kad nisi partijski opredeljen samo to i jesi Građanin drugog ili možda čak i nekog n-tog reda.

 2. Boris kaže:

  Moj grad i ja smo pod okupacijom, a ti ?

 3. Anonimni kaže:

  Katastrofa, i to iz brojnih razloga. Jedan od možda manjih, ali ne i zanemarivih problema, je da osobe ženskog roda koje su se vakcinisale i koje to žele da promovišu, treba da nose bedž sa natpisom u muškom rodu. Hoće li odgovornima za propust izgovor biti književni muški rod?
  Sramota za rodnu ravnopravnost.

 4. Atak na batak kaže:

  Na vakcinu, provereno, najgoru reakciju imaju oni koji nisu vakcinisani.

 5. Ištvan kaže:

  Gde su ostali beđevi na Mađarskom ,Hrvatskom i ostalim jezicima ? Vakcinu možeš birati, a natpise na beđevima ne možeš ?

 6. ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, kaže:

  Šta očekivati od vlasti u čijoj državi se dižu spomenici fašistima i dokazanim saradnicima i slugama okupatora.Okupatora koji je samo u Kragujevcu pobio sedam hiljada đaka i prosvetnih radnika.

 7. Don kaže:

  Pored vakcinisan su mogli i trebali da napišu i teletabis.

  Što se režima i ovog njihovog poteza tiče, mogu samo da ih pitam, i vi ste nekoga prozivali da je fašista??? Kada ćete nas ostale poslati u logore?

 8. istinom protiv lazi kaže:

  pa ce posle ovako svet pokazivati na njih

OSTAVITE KOMENTAR