Dveri: Prevara građana kao po običaju dolazi iz Gradske kuće!

Za vreme vanrednog stanja vrh subotičke lokalne vlasti je mimo svih moralnih načela sklapao, po nama, štetne ugovore u ime građana Subotice. Većinu poslova oko dezinfekcije, deratizacije, dezinsekcije, suzbijanja krpelja i komaraca u vreme vanrednog stanja dobilo je preduzeće „Oris“ iz Sombora , koje je od 2017. godine do kraja 2019. dobilo 63% javnih nabavki u ovoj komunalnoj delatnosti. Postoji osnovana sumnja da se predlog Grada Subotice o traženju privatnog parnera za ove poslove odnosi baš na ovu firmu.

Za Dveri iz Subotice to nije nikakav problem, jer bi mi uvek podržali odluke koje vode povećanju kvaliteta usluga prema našim građanima, ali bi pri tome uvek vodili računa da to bude i ekonomski opravdano.

Na sednici Skupštine Grada Subotice 05.11.2020.godine doneta je Odluka o pokretanju postupka za realizaciju projekta Javno-privatnog partnerstva u cilju obavljanja poslova komunalne delatnosti zoohigijene- sprovođenje mera dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije na javnim površinama Grada Subotice.

Mi smatramo da nema nikakvog ekonomskog opravdanja za ovakvu Odluku Grada Subotice osim što će se privatnom partneru omogućiti da u narednih 5 godina ima siguran posao. Za potrebe građana Subotice za poslove dezinfekcije, dezinsekcije, deratizacije, akcije na suzbijanju krpelja i komaraca, grad je za 2017,2018 i 2019. godinu izdvojio 36.614.300,00 dinara. Sada po projektantima iz Gradske kuće tri godine saradnje i ugovora o Javno – privatnom partnerstvu građane Subotice će koštati 95.350.000,00 ili 2,6 puta više nego što je to bilo do sada kroz javne nabavke.

Razumeli bi da grad ulazi u Javno – privatno partnerstvo kako bi obezbedio pravovremene usluge, ali bi u tom slučaju, zbog dužine ugovora i obezbeđenja posla privatnom partneru u periodu od 5 godina, bilo za očekivati da ta usluga kroz Javno-privatno partnerstvo bude povoljnija za grad i građane nego što je to do sada bilo. Projektovana cena koju su projektanti iz Gradske kuće prezentovali odbornicima Skupštine Grada Subotice je toliko nekorektno visoka da nemamo druge pomisli osim da je cena rezultat koruptivnih delatnosti u Gradskoj kući. Da su dosadašnji izvođači, izabrani na javnim nabavkama u prethodnim godinama radili po 2,6 puta manjim cenama, na svoju štetu, je prosto nemoguće.

Ovakvo delovanje gradske lokalne vlasti nije neočekivano već naprotiv samo istinski i metematički pokazuje prirodu njihove vlasti. Što lošije odluke po lokalnu zajednicu to bolje za pojedinca ili stranku kojoj pripada.

Dveri se u svom Proglasu, a i svojom dosadašnjom politikom iskreno zalažu da se izborimo za promenu sistema, kojim bi onemogućili ovakve koruptivne postupke bilo koga iz vlasti.

Želimo sistem, koji bi građanima garantovao sigurnost, a svi oni koji žele da se bave korupcijom i kriminalom, da dođu pod udar pravosudnih i kaznenih organa Republike Srbije.

Promena sistema – Sigurnost za sve.

GrO Dveri SuboticaKOMENTARI

 1. Timea kaže:

  Sve je istina, ali u Trznici se desava najveca pljacka u Subotici.

 2. Fox kaže:

  Dveri zele sistem u kojoj Bosko samara malo zenu kad je nervozan!

 3. Darko Čović kaže:

  Ovi Dveraši uvek ista priča. Jednostrano natezanje činjenica, zaključivanje na prečac i blaćenje jedne poštene firma somborske, velikog prijatelja naših Bunjevaca tamo!

 4. Pufi kaže:

  Postoji osnovana sumnja da se predsednik Dveri Bosko Obradovic za vreme svog laznog strajka gladju, povlacio u svoje odaje u parlamentu i tako krakcio razne djakonije, koje su mu tajno doturali partijski drugari.
  Cak su te sumnje ovekovecene nekim fotkama sa kesama punih hrane.

 5. Mamadzerka kaže:

  Ali Dveri… molim vas! Mogu da razumem da ljudi imaju drugacija misljenja ali saopstenja Dveri nisu misljenja ni stavovi nego gluposti.

 6. zozon kaže:

  Prosto za neverovati. Eto gospodo iz Dveri ja lično mislim da vašem lopovluku nema kraja. Odakle “vam novci moji sinovci” za rad, formiranje odbora, izdavanje saopštenja, silna putovanja Boleta i njegove kamarile. Ponavljam ja mislim. Zašto? Zato što vas ne volim, mrzim. A dokazi? Ma ko koga još pita za dokaze. Zalepite etiketu nekome pa nek se on vadi iz g… na u koja su ga drugi uvalili. Kada ćete već jednom izaći sa konkretnim dokazima, ali ne u javnost nego pred tužioce i sudije. A ne, vi to ne smete jer znate da se odgovara za lažno prijavljivanje. Ovako sve svedete pod nekakvu “političku borbu ili delovanje” i nikom ništa.

OSTAVITE KOMENTAR

+ 49 = 53