Dveri Subotica: Akva park kao na filmu – Jedan prolongira drugi zamajava a neko treći je izgleda uzeo pare!?

Lustracija za koju se Dveri zalažu je neophodna. U ovom slučaju zatvorskim kaznama kazniti sve koji su se okoristili o investiciju Akva Parka na Paliću, protiv pravno stečenu imovinu oduzeti a svima njima zabraniti dalje bavljenje politikom.

Kad je postavljan kamen temeljac budućeg Akva Parka na Paliću, predsednik Pokrajinske Vlade Igor Mirović , predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor, ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i bivši gradonačelnik Bogdan Laban su tada svim medijima izneli trvrdnju da su sredstva za gradnju Akva parka obezbeđena sa tri nivoa vlasti od republičke, pokrajinske i lokalne. Tada je bilo reči o vrednosti investicije od 1,11 milijardu dinara. Sadašnji gradonačelnik Stevan Bakić je najavio da sa svim prolongiranim rokovima izgradnju i završetak Akva parka treba očekivati do marta 2021. Tada nije spomenuto to da nema dovoljno sredstava za završetak radova. Sada imamo novu situaciju da Ištvan Pastor konstatuje da za završetak radova treba još 400 miliona dinara što je trećina celokupne investicije. Gde su nestale pare ako su na početku investicije bile obezbeđene.
Šta je sa izjavom gradonačelnika Stevana Bakića da je novi rok za završetak radova početak marta 2021 godine koji je već prošao?

Malo je reći da su sve ove informacije skandalozne. One treba hitno da animiraju kriminalističku policiju da radi svoj posao, da istraži celokupnu investiciju. Od ličnog učešća svih navedenih političara do preduzeća koja su učestvovali u izgradnji, bilo kao izvođači , bilo kao snadbevači materijalom. Da se liše slobode svi za koje ima dokaza da su učestvovali u eventualnim kriminalnim i korupcionaškim poslovima.

GrO Dveri SuboticaKOMENTARI

 1. Djuro kaže:

  Sve ovo navedeno je apsolutna istina samo neizvodljivo je ono na kraju.Cak i kad bi neki drugi bili na vlasti. Korupcija je u Srbiji poput kancera.Svi nivoi su zahvaćeni,što je najgore u njoj su i oni koji se prikazuju kao (sad) opozicija.Ta “opozicija” je toliko cinična da misli očigledno , da sa protokom vremena gradjani zaboravili na njihova dela ,dok su bili na vlasti pre ovih.

 2. Suzy kaže:

  Imam osećaj da se SNS baš zbog ovoga odrekao “Park palića” i prepustio ga SVMu.
  Kada je postalo jasno da ovo ne mogu i ne znaju da završe, prebacili su vruć krompir Mađarima koji sada imaju razlog da sve to stopiraju kao što su i do sad pokušavali. Pogotovo ako će ti najavljeni hoteli investitora iz Mađarske imati svoje bazene i welnese.
  Nama ostaje još jedno ruglo i tobogani koji su ekspresno doneti. Moguće da je to i bio glavni posao, da crnogorska firma liferuje te tobogane.

 3. Mamadzerka kaže:

  @Suzy pa bas ti je los osecaj. Madjari od kad znaju za sebe gledaju na Palic kao na neko svetiliste i kao na poslednju liniju odbrane Moraholoma, Segedina i drugih turistickih i banjskih mesta u obliznjoj nam Madjarskoj. Za velike pare. Za velike pare su sistemski kocili razvoj Palica i kada je dozlogrlilo i doslo do kraja (citaj kada je SNS podigao Palic na noge i pokazao sta moze), onda su iskoristili sve svoje diplomatske veze da dobiju Park Palic i da se vrate starom dobrom modelu rada- zaustavljanja razvoja Palica.

 4. Rajko kaže:

  Ala Suzy lupeta. SNS ne zna da zavrsi akva park. Pa u kom diznilendu ti zivis? Jesi cula za izvodjača radova?
  A što se tiče novca, stvar je jednostavna. SVM na sve načine želi da dovede svog izvodjača radova i pod tvrdnjom nestručnih radova namiri i svoje potrebe.

 5. Jovana B. kaže:

  Kad je Laban bio gradonačelnik, para nije falilo i gradilo se. Ovi novi što dodjoše samo kukaju kako fali para…sve im malo

 6. Drazen kaže:

  Ko koš veruje ovima sa margine pikitičkog žibota, oni nekome pridikuju, a oni mislim Dveri ulaziliu RTS sa motornim testerama i maltretirali radnike i pretili. Niko za to još nije odgovarao zato se tako i ponašaju, da ih slučajno neko i uhapsi odmah bi rekli politički progon i gušenje opozicije. Gospodo da bi ste bili opozicija vredna pomena morate imati najmanje 3% glasova

 7. ZIS kaže:

  @Drazen
  Da postoji vaga za glupost skala bi pukla pod tobom
  jer si toliko glup da i na ovakvu “vest” pokazuješ kolika si botina bez mozga

 8. sekula kaže:

  Izgradnja akva parka i Fontane je od starta problematicna. Treba samo istraziti kako i na koji nacin se bivsi gradonacelnik obogatio na racun svih gradjana Subotice.Toliko se nakrao da ima i privatno obezbedjenje.

 9. Vikotor kaže:

  Sve što lepo izgrađeno u gradu to sve Orban finansira da je vmsz umesan u kardju para to ne bih rekao jel stvari se ne odigravaju tako …jedino neki iz vmsz mogu da budi medju prvima kada prosperirat deli lowu pa oni sigurno dobiju konkurs ,,a prosperirat je istu hu vlada …

 10. Vikotor kaže:

  Sve što lepo izgrađeno u gradu to sve Orban finansira da je vmsz umesan u kardju para to ne bih rekao jel stvari se ne odigravaju tako …jedino neki iz vmsz mogu da budi medju prvima kada prosperirat deli lowu pa oni sigurno dobiju konkurs ,,a prosperirat je istu hu vlada …a za akva park je neko drugi uzeo lowu .

 11. MI 6 kaže:

  Suština je da je ex gradonačelnik uz zaštitu policije, tužilaštva,Mirovica,Đukanovića i stranaca koji sve kontrolišu strpao u džep oko 18 miliona eura.Deo je dao centrali SNS a a većinu odneo u Montenegro.Kao što je otimao na svakom projektu da bi finansirao Montenegro.Sta mislite zašto Vučić ne sme Mirovica da smeni u Vojvodini?Zbog podrške koju ima u biračkom telu?Ha ha ha Smesno.On je zapadni favorit u odvajanju Vojvodine.Vucic da sme od stranaca otresao bi ga medijski i pravosudni ne bi siromah smeo na ulicu da izadje.Tako da je Laban manji deo te priče i nisu ga razapeli po medijima jer računaju na njega a uz par afirmativnih tekstova oprace ga i poveriti mu funkciju u pokrajini da radi ono što maheri narede uz napojnicu.Lojalan je bio oko granice i drugih mu poverenih zadataka.On ne razmišlja samo izvršava.A gospodarima sa zapada samo takvi trebaju.Sve znaju o svima.Mogu da ih ucenjuju čim hoće.Ne brinite Srbija je kolonija koja će se brzo raspasti.Ide Kosovo ,RS Vojvodina, Raška…….Montenigersi glavni izvođači.

 12. Narodnjak kaže:

  Sta je botova sunce ti je….m.

 13. Gradi ali ne kradi kaže:

  Da to znamo svi alise radi.
  NE kao sto zuti uništili sve

 14. Croat kaže:

  Sta bi sa poreklom imovine,hahahahaha.Dobro je da ovi naprednjaci deo naših para ipak ulazu u zajedničke projekte koje vode njihovi ljudi trpajuci opet novac u privatne džepove.Hvala im na tome.A i logično je po njima da 60 % državnog novca iz javnih radova tj investicija koriste da završavaju privatne investicije kao recimo Morinj……Zamislite recimo da se tako nešto desi u Vučićevoj omiljenoj državi Nemačkoj?Pa neko bi rafalom bio prepolovljen tj streljan ili bi visio na Brandenburg kapiji.Naprednjaci i Laki
  prskajte po sirotinji. Ne zaslužuju bolje.Kad Kinezi proglašavaju kredite dospelim?

 15. Croat kaže:

  Neko napisao na drugoj vesti i zaista ispade da madjari sve sto su poceli nista nisu zavrsili…

 16. Vlad Tepes kaže:

  Mamadzerka, molim te promeni dilera, uzela si neko sranje.

 17. Ivan kaže:

  Sve zavisi od ‘ rimskog namesnika ‘ Orbana na teritoriji Vovodine …

 18. Croat kaže:

  Dobro si rekao rimskog namesnika Orbana.Ceo.projekat je osmišljen da se jedno retrogradno pravoslavlje u pokrajini zatre a Vojvodina odvoji od te zaostale srednjovekovne vizantijske Srbije koja je vuče na dno.Culi ste izjavu Čede oko EU perspektive Srbije.Prijatelj AV Šreder je rekao samo AU monarhija znači Sava i Dunav su granica.Sto ne zvuči loše!Nadamo se podršci hrvatskih i crnogorskih udruženja i 90 % prevtrljivih i potkupljivih Srba koji su uvek gledali sebe a nikad državu.Zato ćemo im je uzeti uz njihov blagoslov!A posle cemo se mi lako dogovoriti……

 19. Pa naravno of course kaže:

  “A posle cemo se mi lako dogovoriti……” biće: Jasenovac ponovo radi! To vam je jedina želja.

 20. YU kaže:

  KOMA TREBA AKVA PARK PORED SMRDLJIVOG PALIĆA.?
  A ČITAJUĆI KOMENTARE ZAKLJUČAK JE MI SMO SAMI SEBI NAJVEĆI
  NEPRIJATELJI. SVE ŠTO SE MOGLO POKRAST I UNIŠTITI U ZADNJIH 30 GODINA ,USPELI SMO. OVI SAD UNIŠTAVAJU I SAMI SEBE A TOGA NISU NI SVESNI.

OSTAVITE KOMENTAR