Dveri Subotica: Opet nam ukidaju pravo na istinu!

Ne čudi nas odluka direktora Eurocinema, Ilije Tatića, da u Subotici ne dozvoli premijerno prikazivanje filma Borisa Malagurskog „Podeljena zemlja“ – navodi se u saopštenju Dveri Subotica.

To je samo jedan u nizu poteza lokalne vlasti kojima se sprečava da istina dopre do građana.

Radnja filma prati dešavanja u Crnoj Gori, pogledom kroz objektiv njenog autora Borisa Malagurskog. To je svedočanstvo o istinskoj borbi tamošnjeg srpskog naroda za očuvanje svoje vere, jezika i pisma, i to na jedan hrišćanski, Bogomdani način, organizujući litije kroz sva mesta u Crnoj Gori.

Čime se rukovodi lokalna vlast u Subotici kada donosi ovakve odluke? One su isključivo na štetu srpskog naroda u Subotici ali i svih ostalih građana koji su litije u Crnoj Gori doživljavali kao vapaj verujućeg naroda i crkve koja je bila ugrožena od strane donetog Zakona o verskim zajednicama.

Boris Malagurski zaslužuje da svoj film prikaže u svom gradu Subotici, ako zbog ničeg drugog onda radi istine koja je prikazana u filmu. Očekujemo da gradonačelnik Stevan Bakić u razgovoru sa direktorom Ilijom Tatićem, iznađe rešenje i omogući da se što pre zakaže datum vezan za projekciju filma ,,Podeljena zemlja,, u Subotici.

GrO Dveri SuboticaKOMENTARI

  1. misko kaže:

    Nedaju lokalni milogorci sa suncanog Palica.

  2. Fox kaže:

    Malagurski treba znati da se sala placa,naucio sve besplatno na foru patriotizma.

  3. Nebojisha kaže:

    Srbi u cg su tretirani kao neprijatelji a crnogorci ovde rukovode. Ovde , gde svi znaju onaj vic “voz don’o, voz odn’o” a eto , ipak….

  4. Nevenkaaa kaže:

    Nije ovde problem radnja filma niti neko osporava da se narod u CG na sve nacine bori za svoja prava ali nazalost Malagurski kao i uvek na necijoj muci gradi svoju karijeru i slavu. Kroz ovaj film provlaci brdo lazi, izmisljotina,svoje licne frustracije i politiku. Kada napravi film koji se zaista istinski bavi temom borbe naroda u CG onda neka se javi.

  5. Bisan Nisan kaže:

    Kako botovi lupaju minuse preko “votera” 🙂

  6. u inat svima kaže:

    Nevenka… a da malo prosetas do ……………………………..komova!???

  7. Djordje kaže:

    Samo vi kritikujte Crnogorce a Bosanci su vam zauzeli sve funkcije. Zato nam je i ovako….

  8. Mašan kaže:

    E viđi sad ćete ni vi u Subotici se śekirat o tome.
    Imate vi svoje probleme.
    Riješavajte vi vaše manjine, sa 15 jezika na tabli svake ulice.
    Bravo za Bakića

  9. Nikola kaže:

    Komentarišete i dalje Mila a nova vlada(ta crkvena) već pola godine vodi državu pa vidimo kako su sposobni. Poenta je….gubi se Kosovo,mora se zakuvavati po Crnoj Gori da se nekako nadoknadi gubitak. Kao briga za srpski narod a ide se po Cg i viče se ovo je Srbija sa tri uzdignuta prsta. E pa nije gospodo. Crna Gora je nezavisna država i izlaz na more dobiti nećete.

  10. varoščanin kaže:

    Uvik me kopko taj izraz “dveri”.Jesu’l to ona vrtaca u crkvi što se otvaraju s dva krila?Ako jesu šta onda to znači u političkom jeziku?

  11. rax kaže:

    Nema ni jedan srpski politicar, niti potencialni da ima neki program, a da to nije nacionalan. svaki se samo bavi srpstvom i prosloscu. crnogorci sigurno nisu isti narod sa srbima, to je ocito vec po fizionomiji. srbija je osudjena na propast i svi mi koji zivimo ovde.

  12. Mika Brka kaže:

    G-đo Nevenka, a da li ste Vi pogledali već film kada tako samouvereno tvrdite da autor dokumentarnog filma “Podeljena zemlja” B.Malagurski “kroz svoj film provlaci brdo lazi, izmisljotina,svoje licne frustracije i politiku” ?

  13. necedamoze kaže:

    pa gospodo iz dveri zar ne znate da najbolji strucnjaci dolaze iz bosne i iz crne gore?
    Samo me cudi sto ih jos NASA nije zvao. Sigurno zato sto nece da propadnu preko noci.

  14. ,............,..., kaže:

    @Mašan-Što sam sebe reklamiraš? Nismo Te zaboravili a i nadamo se da si se ostavio svoga “meraka” da ljubiš i grliš sve šta stigneš. Beži dalje pih!!!-da zaraziš još koga sa koronom. DAKLE više nemoj nikoga da grliš i ljubiš.

  15. ,............,..., kaže:

    Mi nismo imali litije, mi smo plakali kada ste nam srušili Crkvu “Gospe od utočišta” u Bilom Aljmašu.
    Zatim ste postavili eksploziv pod vrata sakrištije od velike Crkve (katedrala)-znate izvinite ali ne zaboravljamo ni mi a ni ono kaku “zaklitvu je dao pridsidnik koji vam dao bokvar da se opesmenete”.

  16. Andrija kaže:

    Bravo za Borisa!

  17. Zna me Boris kaže:

    Boris Malagurski, režimski klinac i trećerazredni filmadžija.

OSTAVITE KOMENTAR