Dveri Subotica: Zovu po kućama i pozivaju na vakcinaciju?!

Nepoštovanjem  odluka Vlade Republike Srbije da je vakcinacija na Kovid -19, stvar ličnog izbora a ne obavezna,  nadležni za sprovođenje vakcinacije u Subotici  pozivaju građane Subotice i zakazuju im se termini za vakcinaciju iako isti ti građani nisu ni prijavljeni na e-Upravi baš zbog toga što imaju sumnje i ne žele da se vakcinišu. To je juče rađeno u ambulanti u M.Z. Makova sedmica odakle su i pozivani građani. Savesni građani koji ipak imaju sumnje u zakonitost ovakvog postupka  vakcinacije su nas kontaktirali kako bi građanima Subotice ukazali na kršenje donešenih procedura od strane nadležnih.

Nikako nije dobro da se na ovaj način sprovodi vakcinacija koja po nama treba da bude stvar ličnog izbora. Ne pripadamo onom delu stanovništva koje je isključivo protiv vakcinacije, naprotiv vakcine su kroz istoriju pokazale svoje dobro strane. U sadašnjoj situaciji kada su vakcine postale instrument politike, kada je virus po mnogima veštački stvoren, kada su vakcine ekspresno napravljene, koje nisu prošle proces provere kako se to u ranijem periodu radilo, jednostavno mnogi građani nemaju poverenja u takvu vrstu vakcinacije. To je njihovo pravo i  njihov slobodan izbor.

Kad se svemu tome doda i to da građani Subotice nemaju nikakve informacije koliko je građana na kućnom lečenju i koliko je njih završilo u bolnici pozitivnim na koronu a sve to posle primanja vakcine?!

Možda da ima veće transparentnosti u vezi svih pitanja oko samog postupka vakcinacije i odnos građana prema vakcinaciji bi bio drugačiji.

Potrebno nam je da se svi državni organi pridržavaju protokola koje su ustanovili a to je prijava građana na e-Upravu, pozivanje i zakazivanje termina.

Pitamo se ko je taj, ko je nekom dao to pravo, pravo da krši pravo na slobodan izbor da li će se građanin vakcinisati ili ne?

GrO Dveri SuboticaKOMENTARI

 1. Robert kaže:

  Na moju kapiju ne dolazite, ker je pušten a imam pri ruci i raznog alata.

 2. jovo kaže:

  Ova politika oko nasilnog vakcionisanja , zabrane slobodnog ulaska građana Srbije u svoju državu sve više podseća na ono vreme kada smo svi morali imati kod sebe ‘ausweis’ i dokaz sa žutom zvezdom ?.Zar nam se povo vraća fašizam kroz ‘srpska vrata’ …?

 3. JaPaja kaže:

  Mene niko nije zvao a ni moje drugare. Kanda ovai po starom izmisljaju i smisljaju, samo da pomislimo da postoje.

 4. JaPaja kaže:

  @Robert
  Nadam se da neces ni ti doci kod njih za 60/110 evra. Budi principijelan!

 5. Tako je kaže:

  Svi ovo vidimo i čujemo od naših najblažih, a samo Dveri smeju da kažu. Respekt za njih.

 6. Pandemija kaže:

  Sto se vakcinacije tice potpuno je u redu da vlasti malo pripomognu u efektivnom suzbijanju zaraze. Treba imati u vidu izrazito nisku inteligenciju i jos nizi nivo opsteg obrazovanja stanovnistva koje vlastitim intelektualnim kapacitetom nije u stanju da shvati svu ozbiljnost situacije.

 7. Anonimni kaže:

  Lupate gluposti Dverjani. Ponašate se kao onaj, kome ni ime ne želim da spomenem. Ovoga puta ste sebi dali za pravo da po istom receptu , potpuno nekompetentni za oblast u koju se mešate, zbunjenom i nedovoljno obrazovanom narodu, u maniru Informera, prosipate budalaštine, koje će, na žalost, naići na plodno tlo. Skupljate glasove na najniži mogući način, i to je sramota.

 8. Pajo kaže:

  Robert,
  jel percovana vaska?

 9. jasso kaže:

  Gosponi iz ovog dovratka,kako vas ja zovem,ovde za vakcinisanje reagujete,a ne reagujete na to što već danima neka sekta poziva telefonom građane na neki sastanak sa isusom,pa i po dva puta dnevno iako sam ih poslao u rodni kraj,to vam ne smeta,a vakcinacija što je za dobro svih nas,to vam smeta……..

 10. Zola kaže:

  Virus nije veštački stvoren, to je vec nekoliko puta naučno dokazano i to je činjenica! Svi koji tvrde suprotno ili lažu ili su slabo informisani!

 11. (ba)laban kaže:

  @JaPaja

  Gde si Katarina, dugo te nije bilo?

 12. Pergament kaže:

  @ Zola
  Ako bio ljubazan da tvoja naucna saznanja podelis sa manje naucno verziranima.

 13. Horvat kaže:

  @JASSO..Moje osobno mišljenje o Vama kao čovjeku neče promijeniti čak ni čidbenik da ste Vi anti KRIST.
  Vi ste Jašo jedan čovjek koji isto ka i dveri komunističko udbaška horda.

 14. rax kaže:

  bravo dveri, moj favorit! a tipovima nalik japaja, mozemo zahvaliti na ovom stanju u kome se nalazimo mi i cela planeta.

 15. Zola kaže:

  @Pergament

  Kucaj na Google: The origin of Sars-cov-2. To je naučni rad urađen jos prosle godine kad je sve ovo pocelo.

  Isto kao sto se ne moze lazirati da je na primer paradajz GMO to jest vestacki manipulisan i prodavati kao prirodan i organski jer se to vidi u genetskom kodu, tako ni ovaj virus.

 16. Pergament kaže:

  @ Zola

  Jedan virus koji se pojavljuje iz nicega i stvara pandemiju sa kojom se bori ceo svet, a jedino tamo gde je nasprasno nastao isto tako i u najkracem vremenu naprasno nestaje. Kineski grad Vuhan koji je centar za Kineska viroloska istrazivanja je bas slucajno i prirodno mesto gde je sasvim slucajno nastao virus i to prirodnim putem. Kineske vlasti su svim silama pokusavale da sakriju postojanje virusa i nisu prezala ni od ubistva nezeljenih svedoka. Tek na ogroman pritisak svetske javnosti su delimicno priznali postojanje virusa, ali su za to okrivile nekakvog sismisa koji je eto onako bezobrazan preneo virus na celokupno covecanstvo. Inace sismisi zive na ovoj planeti oko 50 miliona godina pa nikom nista. Nikakvih virusa ni slicnog nije bilo. Sve u prirodi i sve na ovo svetu ide jednim vrlo sporim odnosno evolutivnim putem. Nista se ne radja i ne stvara preko noci, osim naravno u laboratorijama u kojima se eksperimentise sa virusima i bakterijama i raznim zaraznim oboljenima, pa neko malo zaboravi da zatvori vrata iza sebe.
  Sto se paradajza tice, postoji oko 3500 registrovanih sorti, i one nastaju manipulativnim i selekcijskim odabirom davno pre nego sto je covek znao uopste sta je to GMO. Sve sto mi gajimo i sve sto mi jedemo je rezultat svesne i namerne selekcije i genetske manipulacije i to vec hiljadama godina. Kako sa biljkama tako isto i sa zivotinjama. Sta ti Zola onako naucno mislis kako je od vuka nastao Pekinezer ili Civava?

OSTAVITE KOMENTAR

9 + 1 =