Dveri Subotice: Bojkot!

Pozivamo sve građane Subotice da ostanu kući i da ne izlaze na Labanove  i Pastorove izbore za savete mesnih zajednica

Izlaskom na izbore za savete mesnih zajednica, najavljene za naredni vikend, samo bi dali podršku politici koju vode SNS i njihove sluge. Ta politika nije donela građanima Subotice ništa dobro. Na političku scenu su stupili polupismenost, primitivizam, bahatost, bezobzirnost , kriminal i lopovluk neviđenih razmera.

Donela je zatvaranje Mesnih zajednica, koje pod ovom lokalnom vlašću nikad nisu bile  u goroj situaciji. Mnoge nemaju ni sekretara, a aktivnosti su svedene na podelu hrane iz narodne kuhinje. Stanovnik mesne zajednice je izgubio pravo da predlaže i razmatra šta je na opštu korist njegovu i njegovih sugrađana. Laban i ekipa oko njega odlučuju i koji će se put asfaltirati i koja mesna zajednica renovirati. Sve je centralizovano, tako da običan građanin nema mogućnost da bilo šta odlučuje. Izlaskom na ove izbore za savete mesnih zajednica, birač bi samo dao podršku politici koja je u prethodnom periodu sve učinila da ga unizi i zloupotrebi.

Mesne zajednice su zapuštene manje ili više, ali bez izuzetka. Stari Žednik nema ni jedan kontejner za smeće, nema vetrozaštitni pojas, a autobuska stanica zapuštena i oronula iako se u budžetu grada ogromna sredstva troše za ove namene. Bajmočani rade u susednoj Mađarskoj i svakodnevno prelaze granicu da bi zaradili za život, jer lokalna vlast ni popitanju ravnomernog razvoja svih mesnih zajednica nije učinila ništa. Da su se manje„ugrađivali“ u infrastrukturne poslove mogli su strane kompanije da dovedu i u Bajmok, Čantavir, Žednik pa da se i te mesne zajednice razvijaju, a meštani da rade i stvaraju u svom mestu. Gradske mesne zajednice, koje nikad nisu bile prljavije i zapuštenije, plivaju u vodi i pri malo jačoj kiši, a jezera poput onog u Jasenovačkoj ulici samo su još jedan dokaz nebrige i nesposobnosti onih na vlasti.

Dečija igrališta za najmlađe i najvažnije stanovnike niko nije ni pokušao da uredi, pa ni da pokosi travu. Kanalizacija , asfalt i vodovod mnogim našim sugrađanima su još uvek nedostupni u 21. veku. Naši sugrađani koji žive u tim mesnim zajednicama najbolje znaju šta je najhitnije i najpotrebnije, ali oni su vlastima važni samo kao puki glasač, bez prava da razmišlja svojom glavom.

Dveri Subotice smatraju da treba da se svi zajedno najpre izborimo za slobodne i poštene izbore, jer će tada ova nakaradna politika doživeti svoj konačni poraz. Ni jednim svojim činom i delom aktuelna vlast nije okrenuta meštanima mesnih zajednica već isključivo uskom i ličnom interesu onih pojedinaca na vlasti.

Zato Dveri Subotice bojkotuju izlazak na Labanove i Pastorove Izbore za mesne zajednice i pozivamo sve građane da to učine.KOMENTARI

 1. Lebara kaže:

  Pa kako ih onda smeniti?

 2. Megatron kaže:

  Neko se boji da ce puci na izborima ?

 3. jasso kaže:

  Gospodo iz dveri ne treba mi vas bojkot,svakako necu izaci na ove izbore,jel nisam nigde video ko su kandidati da bi ih birao,naravno da ne mogu dostavljati svakom glasacu,ali su kod nas na prozivci mogli bar na svaki ulaz da stave listu,da bar znamo za koga treba da glasamo,a i mesne zajednice ne sluze nicemu,evo mi smo trazili jos prija pet godina jos jednu klupu ispred ulaza i nikako da stigne,iako su obecali da ce biti za jednu nedelju ili dve…….

 4. Zorica kaže:

  Lebara

  Dobro pitanje..Ali bojkot je najbolja opcija kad znas da nemas nikakve sanse

 5. Veruj samo očima kaže:

  Samo kukavice i gubitnici pozivaju građane da ignorišu svoje građansko pravo.
  Da bi dobio vlast kakvu želimomoramo je sami izabrati na izborima.A svi koji žele i misle da su sposobni da učestvuju i odlučuju u vlasti neka se kandiduju.
  U borbi za pravo za odlučivanje o svojoj sudbini, tokom vekova, mnogi su dali svoje živote i to netreba zaboraviti. Mi imamo to pravo i koristimo ga.

 6. Veruj samo očima kaže:

  jasso
  Prošlo vreme socijalizma. Napravite sami sebi klupu.

 7. Građanin 13 kaže:

  Koji god pobedi biće ista priča. Samo pune svoje džepove, a građane ko jxxe. Lično sam protiv SNS, ali ovi Dveri su još gori!

 8. Lupaju ko dveri na tarabi kaže:

  Jadnici … mo’š mislit, respektabilne Dveri pozivaju na bojkot … ha ha ha.
  Da se čovek use*** uneredi od smeha. Izlazak na izbore za MZ je ionako mizeran, a te Dveri da imaju barem 5 članova i sa tolikim brojem bi mogle osvojiti vlast makar u jednoj MZ. Ali nemaju jadnici ni tih 5 članova ha ha ha … zato i pozivaju na bojkot.

  @ jasso – Na davnim izborima (2012.) za gradonačelnika “žutaći” su sa svojim kandidatom Oliverom Dulićem “popušiti” na izborima pa su doneli odluku da ubuduće gradonačelnika bira skupštinska većina. A imali su tada apsolutnu većinu na svim nivoima …. Sada im se sve izglasane luposti vraćaju kao bumerang i lupaju o njihovu šuplju glavu.
  E, tada je crkla demokratija u Srbiji. Od tada više ne biramo kandidata po imenu, nego biramo listu tj. stranku. Stranačka većina na funkciju postavi svoje poslušne kadrove, a mi smo kao fol nešto birali …. Sve su unakazili i upropastili. I sada ti upropastitelji demokratije, Đilasovi, Jeremićevi i Obradovićevi smradovi misle da smo mi glupi.

 9. Petar kaže:

  Obesmišljene su te mesne zajednice odavno. Na žalost.
  Ali bojkot je izbor samo onih za koje svakako niko ne bi glasao. Na bojkot zovu samo oni koji su totalno nesposobni da privuku glasače i toga su i svesni.

 10. Veruj samo očima kaže:

  Građanin 13
  E jesi čoveče 13-baksuz. Destruktivan. Sa takvima još bi bili u pećini.

 11. Kenjereš Andraš kaže:

  Treba koristiti izborno pravo, ali moguće presavijen glasački listić NEOZNAČEN ubaciti u kutiju.

 12. pista kaže:

  Vidim… frka je… ako vec Dverima citate bukvicu to znaci da cete se od njih najvise plasiti na izborima sledece godine. BOJKOT!

 13. Du Su kaže:

  Od 37 mesnih zajednica u čak 22 je predata samo jedna izborna lista (vladajuće subotičke koalicije). Pa onaj ko misli izaci na izbore neka zna da nema mogućnost da bira. Izbori bez mogućnosti biranja – jednopartijski sistem.

OSTAVITE KOMENTAR