DZVM: Pretvorna vlast

Protekla dva dana smo bili svedoci kako vlada Vučić-Dačić-Pastor tretira izveštaj Evropske komisije o Srbiji – stoji u saopštenju Demokratske zajednice vojvođanskih Mađara. Danima su nas pokušavali ubediti da je najgori izveštaj do sada – sitnica, da je izostanak otvaranja novih ili zatvaranja do sada otvorenih poglavlja – u stvari uspeh, a da predlog klauzule podeljen narodnim poslanicima sadrži upravo klauzulu EU – što je veoma daleko od istine. Umesto suočavanja sa pravim problemima, ulepšava se istina – uglavnom za unutrašnjopolitičku upotrebu.

Za DZVM sve to samo potvrđuje njen raniji stav da sadašnja koalicija na vlasti ne poseduje ni znanje, ni kapacitete da sprovede potrebne reforme.

Pretvornu vlast interesuju samo dve stvari: ostati na vlasti po svaku cenu i trošiti evropske pare. Evropske vrednosti koje idu sa njima su manje interesantne.

Slušajući diskusiju u parlamentu, za DZVM naročito zabrinjava nastup onih manjinskih političara, koji, pozivajući se na Vladu, odnosno ministra spoljnih poslova Mađarske, obmanjuju javnost, a potom na nedopustiv način drže lekciju manjinskim poslanicima koji ukazuju na dug sadašnje vlade prema nacionalnim manjinama / nacionalnim zajednicama, ukazuju na to da se zakoni primenjuju samo delimično ili prema dvostrukim aršinima, ukazuju na to da nema zakonskih okvira za rešavanje otvorenih pitanja nacionalnim manjina / zajednica, negirajući istovremeno da sve to i Evropska unija zahteva od Srbije.

Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara smatra da je sve očitije šta je istinski zadatak ove političke formacije u igri naprednjaka: ulepšavati istinu koja se održava prema EU, i istovremeno „oprati“ prljav veš radikala i ratnih huškača.

Ubeđeni smo da je ova politika pogrešna, jer želi uvesti Srbiju u EU tako da istovremeno zapostavlja osnovne interese naše zajednice – stoji u saopštenju DZVM.KOMENTARI

  1. Carlos kaže:

    A gde su ostala manjine ? DZV opet misli zauzeti se samo za prava Mađara a ostale manjine doslovno pustiti ‘ niz vodu’ ! Očito nisu odustal od prijašnje prakse uspona u srpskoj vlasti na leđima ostalih manjina Srbije ,pa se zato pitam od kada manjinske mađare dira pretvornost ?

OSTAVITE KOMENTAR

6 + 3 =