Ekonomski fakultet Subotica: Diploma za Evropu

Promocijom novog studijskog programa čije diplome će važiti u svim zemljama Evropke unije, Ekonomski fakultet u Subotici obeležio je Dan fakulteta i 53 godine postojanja i rada, a ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Žarko Obradović ocenio da je fakultet “prevazišao prostore grada u kojem radi i Univerziteta u čijem je sastavu”.

 

Dekan fakulteta prof. dr Nenad Vunjak je, predstavljajući novi studijski program, rekao da su ga akreditovali nadležni organi Srbije i Slovenije, a da će ga zajednički realizovati Ekonomski fakultet u Subotici i Fakultet za logistiku u Celju.

 

Studijski program “Logistika sistema u ekonomiji” izučavaće se na petoj godini studija, a onima koji ga uspešno završe doneće diplomu koja će važiti u svim zemljama Evropske unije bez nostrifikacije, pošto će jedan od pečata na diplomi biti iz zemlje EU – Slovenije.

 

“Na taj način uvodimo obrazovanje Srbije u Evropsku uniju”, ocenio je Vunjak.

 

Obeležavanju Dana fakulteta prisustvovao je veliki broj zvanica iz sveta nauke, politike i privrede, a ministar Obradović je rekao da u prilog oceni da je Ekonomski fakultet “prevazišao prostore grada u kojem radi i Univerziteta u čijem je sastavu”, govori saradnja sa svetskim univerzitetima, kao i studijski program sa fakultetom iz Evropske unije. Taj program, dodao je, ne bi bio ostvaren da na fakultetu ne postoji kvalitet, naročito u menadžmentu.

 

“Posebno je značajno što smo zajednički otvorili odeljenje ovog fakultet u Bujanovcu, čime smo omogućili i predstavnicima albanske nacionalne zajednice da stiču visko obrazovanje koje mogu primeniti za zaposlenje. To je bogatstvo više i kvalitet više ovog fakulteta”, rekao je Obradović.

 

Na Dan fakulteta, proširen je i pul preduzeća sa kojima se neguje poslovna saradnja.

 

Tako je potpisan ugovor o saradnji sa Naftnom industrijom Srbije, koji će omogućiti studentima ovog fakulteta da slušaju predavanja i obavljaju praksu u najvećem domaćem poslodavcu.

 

Tanjug, RTVKOMENTARI

 1. Sergio kaže:

  Чему онда увођење болоње ако се у Европи признаје само доточни студ. програм. Циљ болоњског начина образовања је требао да буде стандардизација свих планова и програма кроз систем бодова и то свуда у Европи (од Енглеске до Турске).

 2. Palićanin kaže:

  Lol, a oni koji dolaze nazad u Srbiji iz inostranstva treba da nostrifikuju diplomu, što košta 360 evra (za proces)+troškovi prevoda………

   

 3. Zdravko kaže:

  Pozdravljam svoje kolege sa Ekonomskog fakulteta generecija 1972-1976.

OSTAVITE KOMENTAR