Emitovana 670 emisija na nemačkom

Na inicijativu Nemačkog narodnog saveza – kulturne organizacije Nemaca sa sedištem u Subotici, 1998. godine je na talasima Radio Subotice pokrenuta emisija na nemačkom jeziku. To je bila prva emisija na nemačkom jeziku na prostorima južnoslovenskih zemalja posle 54 godine. Od tada se emisija na nemačkom jeziku emituje na istim talasima svakog petka u trajanju od pola sata u terminu od 19,30 do 20,00 sati. Ove 2013. godine u petak 11. januara je emitovana 670. emisija. Ova godina je jubilarna, jer je prošlo petnaest godina od pokretanja emisije.

 

Radio emisija na nemačkom jeziku je kolažnog karaktera i bavi se temama iz života nemačke zajednice u Srbiji. Kultura, jezik, običaji, istorija i aktuelna pitanja u vezi sa životom i delovanjem Nemaca u Srbiji stalne su teme ove emisije.

 

Ova emisija je privukla pažnju medija iz Nemačke, Austrije i Švajcarske. Vodeće nemačke i austrijske medijske kuće objavljuju vesti i reportaže o emisiji.

 

(Nemačko-francuska TV stanica 3 sat je emitovala prilog. Bavarska državna TV stanica BR je u sklopu reportaže o životu nemačke manjine u Srbiji kao pozitivan primer istakla upravo ovu emisiju na nemačkom jeziku. Tv stanica SWR je takođe imala reportažu o ovoj emisiji, zatim državna radio stanica Nemačke Deutsche Welle, pa Radio Deutschlandfunk iz Berlina kao i mnoge druge medijske kuće)

 

Pozitivni primeri iz Srbije u medijima na nemačkom jeziku o životu i aktivnostima nemačke manjine u Srbiji čine dobro imidžu ove države i, naravno, gradu i sredini koje je ovo omogućila.

 

Emisiju pripremaju i vode članovi i simpatizeri Nemačkog narodnog saveza kao i naši sugrađani svih nacionalnosti koji su ljubitelji nemačkog jezika i kulture. Redakcija sarađuje sa mrežom radio stanica koje imaju redakcije na nemačkom jeziku u srednjoj i jugoistočnoj Evropi.

 

Jedan od osnovnih ciljeva ove emisije je i da se naši sugrađani drugih nacionalnosti upoznaju sa jezikom, kulturom i izvornom muzikom sa nemačkog govornog područja.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 15 + 8 ?
Please leave these two fields as-is: