Evidentirano preko 400 problema građana

Izgradnja infrastrukture i komunalni problemi i dalje dominiraju na listi onih stvari za koje subotičani smatraju da ih treba što pre rešavati. To je između ostalog ustanovljeno u okviru akcije koju su sproveli čelni ljudi lokalne samouprave i predstavnici javnih preduzeća iz redova Saveza vojvođanskih Mađara, u gradu na severu Vojvodine.

Za nekoliko nedelja, predstavnici grada, rukovodećih struktura i javnih preduzeća u Subotici, iz redova Saveza vojvođanskih Mađara, razgovarali su sa meštanima 30, od ukupno 37 mesnih zajednica u gradu. Cilja akcije je bio da se evidentiraju problemi građana, i da se na osnovu njih kasnije formira politika i osnovni pravci razvoja grada na severu Vojvodine. Evidentirano je preko 400 problema iz svih oblasti života, a sasvim očekivano dominira izgradnja infrastrukture i komunalni problemi.

“To je razvoj putne infrastrukture i popravka same infrastrukture, problematika razvoja i proširenja vodosnabdevanja, potreba za izgradnjom kanalizacione mreže i proširenje kanalizacione mreže, održavanje zelenih površina, što se tiče komunalne infrastrukture, i tu bih dodao da je jako puno zahteva bilo za proširenje biciklističkih staza”, ističe Imre Kern, zamenik gradonačelnika Subotice

Pojedini, pre svega oni manji, problemi su već uspešno rešeni, neki se i trenutno rešavaju, ali kako ističe predsednik Skupštine grada, Dr Balint Pastor, to ne znači da se lista problema smanjuje.

“Dosta toga se rešava u međuvremenu i zbog toga se ta lista smanjuje, ali pošto nas nalaze građani, i treba da nas nalaze na raznim forumima, na raznim mestima, pomoću raznih društvenih mreža, onda je ta lista ili inventar problema uvek širi i širi, i veći i veći, i mi pokušavamo da odgovorimo tim zahtevima građana”, objašnjava Pastor.

Na listi problema građana Subotice su inače i problemi koji se tiču ekologije, atarskih puteva, pasa lutalica, ali i nedovoljnog prisustva sekretara u samim objektima Mesnih zajednica.

RTVKOMENTARI

 1. Indijanac kaže:

  Zar o prskanju komaraca 2021. godine nije nista pricano???
  Treba to na vreme, da posle ne bude kasno.

 2. z.klara@nadlanu.com kaže:

  …Ispricavam se…ali bas iz ulice Mohacka,za kola put…izgled,kako funkcionise,i da li su mestani zadovoljni,ili dosadolo je moliti,ili ;sta ce biti;sa nasom ulicom…Treba da znate,mislim poveznu ulicu Rolana Romena i Krapinske ul.Samo taj nije deo Mohacke nije u nekom boljem izgledu…150 m,otprilike…Kome smo mogli pitati,da vide kako ulazi voda u podrum,upropascujuci sve je unutra…Sahyt sto se nalazio u garazi,te debele fosne,upropastio vlaga sto je ispod njega nalazio,1m.sa 4m.Ja licno sam 2 puta pala u saht,pun vode,komsiluk su me izvukli,jer je fosna bila trula…Radi se o kuci 83,gde nasli neko drugo resenje,pa sad cekamo kolski put…Ne bi zelela da jadikujem,aliu u oci mi rece bivsi predsednik M.Z.da dok je on,sto je!!!dotle sigurno nece biti napravljeno!!!Sad vec nije sto je bio,a sta sada!!!Moliula bi gornji naslov da malo obilazi,da kako izgleda trgoprometova prod.1…i sve okolo!!!Zelela bi da vidim jos jednom,natpis na ambulanti PESCARA,da su to podigli gradjani mesne zajednice,iz SAMODOPRINOSA!!!Iza svake reci stojim,a zelela bi i da vidim izabrano telo na delu!!!MOLIM VAS ZELIM DA OVO OBJAVITE,BILO KOJI PUT!!!Hvala unapred

 3. Bocko kaže:

  Vreme je da se uradi nešto sa karađorđevim putem,biciklističkom stazom i trotoarom u istoj jer se ne zna šta je gore u ovoj ulici!!! Izgrađen je y krak,rešeno sve od zorke do granice ajde onda da se reši i ovo između grada i zorke da liči na nešto! Ipak je to glavna ulica iz grada prema kelebiji i granici,ima mesta i širinu za sve što treba a nije nikada ništa rađeno u njoj milion godina iako je prošlo milijarde kamiona,šlepera i vozila uopšte. Ne razumem…

 4. Radite kaže:

  Bar resiti 90% a ima još problema
  Staze za bicikle resiti ka kelebiji.
  Ka bolnici .treba te staze uvezati
  Izvuci od kola.

OSTAVITE KOMENTAR