Festival je dobra prilika za promociju

Subotički bend „D ZOO” će se na festivalu „Omladina” predstaviti sa pesmom „Bum!” koja predstavlja kombinaciju hip-hopa i metala sa elementima funk-a. Zahvaljujući njima ljubitelji alternativne muzike će imati priliku da uživaju u Hali sportova.

 

Bend koji čine vokali Filip Budanović i Andrej Pejović, loopmaster i pomoćni vokal Boris Prćić, gitara Bojan Andrić, bubnjevi Dušan Pualić i bas Ivan Dević je osnovan pre dve godine. Nastup na festivalu „Omladina” je za njih bio veliki izazov i odlučili su da naprave posebnu pesmu za tu priliku.

—Za nas je velika čast što ćemo imati priliku da se nastupimo u takmičarskom delu festivala, pogotovo ovom prvom koji se održava posle duže pauze. Pesma „Bum!” je izuzetno dinamična, puna energije i sklop je nekoliko muzičkih stilova. Bio je veliki izazov da napravimo pesmu namenjenu baš za festival. Naša želja je bila da u toj kompoziciji bude pomešano što više elemenata koji nas karakterišu, da bi smo što bolje pokazali ko smo mi zapravo i kakvom se muzikom bavimo. Pesma u stvari govori o nama i ljudima koji nas okružuju —kaže Filip Budanović.

 

Do sada su jedino nastupali u Subotici i ljubitelji alternativne muzičke scene ih dobro poznaju. Zbog toga veruju da će festivalska publika sačinjena od svih generacija umeti da prepozna njihov autentični izraz.

 

—Neverovatan uspeh smo postigli samim tim što učestvujemo u finalnoj večeri festivala i sada nam preostaje samo da se predstavimo što je bolje moguće. Najviše očekujemo od rekacija publike, ako ostvarimo dobar kontakt sa publikom, mi smo tako ostvarili naš cilj i to će za nas biti najveća nagrada. Što se tiče očekivanja nadamo se jednoj od zvaničnih nagrada, a to i jeste poenta takmičarskih festivala. Od nastupa na festivalu, ipak, najviše očekujemo da za nas čuje šira publika na teritoriji celog regiona i da nam festival pomogne u daljoj promociji.

 

Za nastup su se pripremali temeljno, obraćali su pažnju na detalje kako bi pesmu što profesionalnije izveli na sceni. Letos su promovisali prvi album „Welcome To D ZOO” koji je naišao na odličan prijem kod publike.

 

—U kratkom periodu smo imali dosta svirki. Učestvovali smo na festivalu Trenchtown 11, za Dan grada, zajedno smo nastupali sa grupama Prti Bee Gee, Sunshine, Beogradski Sindikat, Iskaz i Marčelo i Filteri. Uskoro ćemo snimati prvi spot i promosiati album u ostalim gradovima Srbije i regionu—ističe Budanović.KOMENTARI

 1. gamabunta kaže:

  kakvi licemeri.

  “Prodaju te gluposti i nije ih blam,
  dođe mi da ih sve pošteno isprebijam.
  I dalje se smeškaju i nije ih sram,
  neću da budem kao oni, to jedino znam.”

  http://www.youtube.com/watch?v=Hi0fYNi8-lk

   

OSTAVITE KOMENTAR