Festival tambure u Subotici

Vojvođanski festival tambure, deseti po redu biće održan 20. marta u Subotici. Na ovogodišnjem festivalu učestvovaće mladi tamburaši iz deset muzičkih škola iz Vojvodine, iz Sombora, Pančeva, Rume, Sremske Mitrovice, Ade, Kule, Sečnja, Zmajevo, Kikinde i Subotice.

Subotička Muzička škola koja je domaćin desetog tradicionalnog Festivala, ima veoma dugu tradiciju izučavanja tambure i u školi prva nastava po planu i programu ministarstva obrazovanja potiče iz šezdesetih godina prošlog veka.

 

—Predviđeno je da takmičenje počne u 10 sati u svečanoj sali Muzičke škole i trajaće do 16 časova. Nakon toga od 18 časova u Velikoj većnici Gradske kuće biće održan koncert na kojem će biti urečene nagrade najboljima. Na takmičenju će nastupiti mladi tamburaši u nekoliko katergorija, solisti, kamerne grupe i orksestri. Solisti će se takmičiti u kategorijama od drugog do šestog razreda osnovne škole i od prvog do četvrtog razreda srednje škole, dok će se kamerni sastavi i orkestri takmičiti u kategorijama osnovnih i srednjih škola—rekao je profesor Vojislav Temunović.

 

Organizatori su izdali brošuru „Izbor kompozicij za tamburu solo i klavir” koju je pripremio prof Vojislav Temunović koja će biti podeljena svim učesnicima festivala. Tročlani žiri festivala čine profesori Vojislav Temunović, Budimir Stojanović i Dušica Ševo.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR