Filipu potrebna pomoć za operaciju

Filipu Paunkoviću (10) koji boluje od dečje cerebralne paralize, zdravstveno stanje se pogoršava i potrebna mu je hitna operacija, koja košta 293.000 dinara.

Filip

Život desetogodišnjeg Filipa iz Subotice u mnogo čemu nije isti kao život njegovih vršnjaka. Zbog teške bolesti, Filip ne može da trči, da igra fudbal, koji obožava, niti da sam odlazi u školu. Zbog naglog rasta, zdravstveno stanje mu je pre tri godine naglo pogoršano, kada je hitno operisan. Sada se ponovo nalazi u istoj situaciji.

 

– Hirurg je rekao da su se pojavile ponovne kontrakture u mišićima na nogama i da je operacija neophodna i svrsishodna – rekla je Filipova majka Mirjana Paunković. 

 

Filip pohađa redovnu nastavu, a svi uslovi u školi podređeni su njegovim potrebama. Od drugara i učitelja ima svesrdnu podršku. Ipak, svi su svedoci da se njegovo zdravstevno stanje naglo pogoršava.

 

– Ranije je znao da igra između dve vatre, sada se sklanja, jer se plaši, ponovo imam utisak da se vraća samo nazad i to je najveći problem, jer ako se detetu stvarno može pružiti prilika za jedan kvalitetan život, a postoje mogućnosti i rešenje da mi to svi zajedno nešto ne pokušamo da ne pomognemo da ipak izraste u jednu zdravu, normalnu osobu – rekla je Zorica Pejović, Filipova učiteljica. 

 

Kredit za prethodnu operaciju, Filipova majka i danas otplaćuje. Strahuje da li će uspeti da sakupi novac za novu. O slučaju da u tome ne uspe, ne sme ni da razmišlja.

 

– Ne znam, ne znam šta ću ako ne bude operisan. Znam kako je bilo pre prve operacije, bio je potpuno na poluprstima, bukvalno je padao na nos – kazala je Filipova majka. 

 

Filip kaže da voli da ide u školu, da se druži sa drugarima, otkrio nam je koji su mu omiljeni predmeti, ali i to šta bi voleo da bude kad poraste.

 

– Razmišljao sam da hoću da budem lekar i da lečim decu – rekao je Filip. 

 

Operacija, koja košta 293.000 dinara, trebalo bi da bude obavljena za mesec dana, u specijalnoj hirurškoj bolnici u Ćupriji. Osiguranje ove troškove ne pokriva. Svi oni koji žele da pomognu Filipu, novac mogu uplatiti na račun 180-5231210019148-29, sa pozivom na broj 13/14PR.

 

B92KOMENTARI

  1. pravdoljub kaže:

    Filipe bice bolje uskoro, zelim ti sretan USKRS i drzi se..heart

OSTAVITE KOMENTAR