Firma Patent Co. iz Mišićeva postaje deo RWA grupe iz Austrije

Austrijska kompanija RWA Raiffeisen Ware Austria AG preuzela je srpsku kompaniju za proizvodnju stočne hrane Patent Co. sa sedištem u Mišićevu kod Subotice, saopšteno je u sredu.

RWA je veleprodajno i uslužno preduzeće magacinskih zadruga i investiciona grupa sa više od 40 podružnica u Austriji i susednim istočnoevropskim zemljama. Zapošljava 2.300 ljudi, a u 2021. ostvarila je promet od oko 2,7 milijarde evra.

Kompanija Patent Co. zapošljava oko 280 radnika i njen promet je bio 64,8 miliona evra u 2020. godini.

„RWA preuzimanjem Patent Co. čini značajan korak ka rastu u ključnim segmentima stočne hrane i aditiva za stočnu hranu. Uvereni smo da će kupovina dovesti do značajnog jačanja portfolija proizvoda i geografskog pozicioniranja u sektoru stočne hrane. Buduća saradnja će tako podići dalje važne potencijale za inovacije, rast i razvoj“, rekao je generalni direktor RWA Reinhard Wolf.

Izvršni direktor Patent Co. Radivoj Perović je rekao da ta kompanija ima vodeću poziciju u proizvodnji hrane na lokalnim tržištima, kao i da je prisutna u 53 zemlje širom sveta.

„Sada, postajući deo RWA grupe, započinjemo stvaranje novih prilika, nastavljajući da gradimo poslovanje, fokusirajući se na istraživanje i dalji razvoj poslovanja“, kazao je Perović.

 

Beta



KOMENTARI

  1. Samo pitam kaže:

    Nadam se da ce nastaviti sa podrskom zajednici koji su imali i do sada. Patent co je drustveno odgovorna firma kao i mnoge druge u Subotici i drago mi je da tako jedna firm radi bas u Misicevu.

  2. YU kaže:

    OSTADOSMO JOŠ BEZ JEDNE DOMAĆE FIRME- NIŠTA VIŠE NEĆE BITI ISTO.
    STRANI GOSPODARI SE ŠIRE. NEMA ČEMU DA SE RADUJEMO-VEĆ TUGUJEMO-

OSTAVITE KOMENTAR

9 + 1 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 14 + 15 ?
Please leave these two fields as-is: