Folklor? Da!

Večeras je u sali KC Arija održan Prvi takmičarski festival folklornih minijatura. Ovim događajem je ujedno otvorena nova sala, kao i pomoćne prostorije ovog kulturnog centra. U pitanju su stare fabričke hale nekadašnje fabrike Mladost, a po rečima organizatora, za samo 8 dana je ovaj prostor transformisan u kulturni centar i to zahvaljujući članovima, odnosno izvođačima, koji su sami obavljali sve radove.

 

Na takmičenju su učestvovali parovi iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine i svi do jednog oduševili publiku. Nakon takmičarskog nastupa je organizovan koktel za sve goste.

 

DSC_0630

DSC_0647

DSC_0709

DSC_0725

DSC_0745

DSC_0896

DSC_0965

DSC_9004 (74)

DSC_9004 (85)

DSC_9004 (287)

DSC_9004 (331)

 

Uoči dodele nagrada:

DSC_9004 (391)

 

Koktel u predvorju:

DSC_9004 (402)

 

Zanimljiv detalj, kroz mračno dvorište fabrike je put bio obeležen svećama:

DSC_9004 (413)

 KOMENTARI

 1. Mr IKS kaže:

  Kako divna vest !!!

  Boze,da ih je vise !

 2. prozivka kaže:

  Boze, di su novci od Duzijance?

 3. Ivica kaže:

  @prozivka,

  Glavni organizator Dužijance je HKC Bunjevačko kolo, barem koliko sam ja upućen. KC Arija je nova, sastavljena pre godinu dana, tako da nema veze sa njima, a sada su sebi obezbedili i prostor. Ja ću samo reći svaka čast na trudu. Nisam ljubitelj folklora, ali ono sinoć je bilo stvarno zanimljivo.

 4. prozivka kaže:

  @Ivica

  Da, u pravu si… a ko je bio glavni u Bunjevackom kolu kada je otkrivena pronevera? Ko je osnivac i vlasnik Arije? Hajde, da se ne lazemo, nema potrebe. Nisam ni jednom recju omalovazavao te mlade ljude koji igraju i kojima zelim puno uspeha. Bojim se da se opet ne desi neka nova "Duzijanca", nista vise.

 5. Aleksa kaže:

  Sada se vidi ko je glavni pokrovitelj Arije – Fabrika Mladost – g.Matkovic.

 6. dejan kaže:

  @ prozivka

  pa neka se i desi “neka nova Duzijanca”, siguran sam da bi bila bolja od 2 prethodne, propale…

 7. Ja kaže:

  Nemogu da verujem!Ko o cemu,vi o Duzijanci!Da li na svaku lepu vest u KC Ariji morate da dodate komentar o Duzijanci,Mladosti,ili bilo cemu?Ostavite ljude na miru!Umesto sto zivite u proslosti,i opterecujete se nekim teorijama zavere,podrzite decu koja su ovo izgradila!KC Arija,samo napred!Sve najbolje 🙂

 8. daliborv@tippnet.rs kaže:

  @Aleksa…Tebe ni jedna partija nije htela ?Raspitaj se malo kako i pod kojim uslovima je Arija dobila prostor fabrike Mladost,pa onda leči komplekse na lokalnim forumima.

 9. Sale kaže:

  Kako se na bunjevackom kaze gej parada?

  Guzijanca 😉

 10. Aleksa kaže:

  daliborv@tippnet.rs

  Dragi moj,Vama nedostaje velika doza pristojnosti. Kod nas se nepoznati ljudi ne oslovljavaju sa Ti. O partijama nisam rekao ni jednu reč, niti me interesuje pod kojim je uslovima Arija dobila prostor fabrike Mladost. Znam samo to kako su radnici te iste Mladosti ostali bez posla, na ulici, a ko je za to kriv verovatno će se neko oglasiti od njih.

OSTAVITE KOMENTAR