Folklorni ansambl „Sunce“ čeka nove članove

Jednom folkloraš – folkloraš zauvek. Znaju to svi koji su nekad igrali folklor i time stekli brojno društvo, kondiciju, prepoznatljivost na svim proslavama…a tek putovanja…

Baš zbog toga je Zvezdana Bičanin koja se folklorom u OKUD „Mladost“ bavila petnaest godina,  sa svojim ocem Miroslavom, koji ceo život svira harmoniku osnovala Folklorni ansambl „Sunce“.

Za nepune dve godine postojanja „Sunce“ je okupilo osamdesetak članova. Podeljeni u tri dečje i jednu omladinsku grupu kroz narodnu igru i pesmu neguju i čuvaju kulturno nasleđe. Ali pre svega, oni se ovde lepo druže, uče timskom radu, disciplini i tradiciji.

-Prijatno smo se iznenadili brojem zainteresovane dece, pa čak i odraslih – kaže Zvezdana Bičanin, predsednik ansambla. – Trenutno samo akcenat stavili na decu i omladinu, jer želimo da nam se pre svega priključe mladi koji će dalje širiti ljubav prema folkloru. Zadovoljni smo onim što smo do sad postigli, postavili priličan broj koreografija, bili učesnici raznih kulturnih i humanitarnih manifestacija, organizatori samostalnih celovečernjih koncerata, imali dosta nastupa u Subotici i van nje.

Prateći trend našeg festivalskog grada Ansambl „Sunce“ planira da u budućnosti bude organizator folklornog festivala dece i omladine, susreta veterana, kao i raznih edukacija i seminara iz ove oblasti. Pored folklorne teži da osnuje i muzičku i pevačku sekciju.

Trenutno je u toku upis novih članova u dečje folklorne grupe iznad pet godina ili omladinsku iznad 15 godina, pa svi zainteresovani za ovako kvalitetno provedeno slobodno vreme mogu da se prijave na telefon 064/512-19-11 ili fejsbuk staranicu Folklorni ansambl Sunce Subotica. Probe počinju u septembru u prostorijama u ulici Dragiše Mišovića 36. kod kružnog toka na Prozivci.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR