Fudbaler iz Bačke Topole – top model

Kada ga je pre godinu i po dana sestra Aleksandra odvela u modnu agenciju „Foks”, za koju je radila, fudbaler Alfred Kovač našao se na velikim mukama. Ipak, ispostavilo se da je doneo pravu odluku. Za kratko vreme, otkako je okačio kopačke o klin, uspeo je da osvoji svetske piste i naslovne stranice vodećih modnih magazina.

.

– S obzirom na to da sam mnogo uložio u sportsku karijeru, bilo mi je teško da napravim rez i počnem od nule. Pošto je moja karijera modela veoma brzo krenula u jako dobrom pravcu, odlučio sam da pokušam s tim i ne kajem se – kaže momak iz Bačke Topole, novo zaštitno lice D&G.

Za ovih nekoliko sezona dvadesetjednogodišnjiKovač radio je za velika imena kao što su Dolče i Gabana, Đorđo Armani i Roberto Kavali. Posebno je ponosan na aktuelnu kampanju za D&G, kojom je na neki način ušao u istoriju.

.

Naime, slavni dizajnerski modni dvojac s Apenina prošle godine je najavio da će ugasiti liniju D&G, koju karakterišu pristupačnije cene u odnosu na osnovnu „Dolče i Gabana”. Kovač je jedno od zaštitnih lica angažovanih za poslednju kampanju pod tom etiketom. U pitanju je kolekcija za proleće–leto 2012. U reklamama se pored našeg manekena pojavljuje i mlada Hrvatica Valerija Šestić (16).

.

– Domenika i Stefana poznajem oko godinu i po dana, s obzirom na to da sarađujemo već treću sezonu. Utisak je da tačno znaju šta žele od modela i veoma su prijatni za saradnju – piše u mejlu koji je poslao iz Milana.

.

Osim saradnje sa dvojcem D&G, Kovaču je posebno draga i kampanja za brend „Svit jirs”, koju je radio zajedno sa našom poznatom manekenkom Ninom Seničar.

.

Šetao je pistama u modelima s potpisom Zenja, Luj Viton, Armani, Etro… Nedavno su objavljeni njegovi editorijali u kineskom i španskom GQ magazinu i japanskom muškom „Vogu”.

.

Mnogo se priča o strogim kriterijumima za devojke koje se bave manekenstvom, ali mnogo se zahteva i od momaka, među kojima je sve veća konkurencija.

.

– Za muškarce je izuzetno bitno da vode računa o telu i da redovno vežbaju.I, naravno, najbitniji je dobar, pozitivan duh – ističe Alfred.

.

Kako ljudi reaguju na nekog ko je iz „mačo” sporta kao što je fudbal prebegao u manekenstvo?

.

– Moji prijatelji su shvatili razloge zbog kojih sam se preorijentisao na manekenstvo. Ostao sam isti kao pre, tako da su komentari pozitivni.

.

Alfredov plan za blisku budućnost je modeling. Bio je u Njujorku da obiđe klijente i pošto je njihov odgovor „jako dobar”, sprema se na put za Veliku jabuku.

.

U nekoj daljoj budućnosti sebe ipak vidi u svetu koji mu je prva ljubav.

.

– Baviću se modelingom dok me traže, a posle toga ću se posvetiti sportu, možda kao trener.

PolitikaKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR