Gabor Sagmajster otputovao na 42. Dakar reli

Poznati motociklista Subotice, višestruki šampion moto krosa, naš hrabri GABOR SAGMAJSTER, juče je otputovao na predstojeći 42. DAKAR RELI 2020.

Kao što je poznato GABOR SAGMAJSTER je jedini motociklista SRBIJE koji je uspeo da završi najveći maraton sveta – DAKAR RELI, koji se vozi van puteva i dugačak je oko 10.000 KILOMETARA. To mu je pošlo za rukom čak DEVET PUTA (dva puta je odustao).

DAKAR RELI je nastao još 1978. godine kada je počeo u glavnom gradu Francuske, PARIZU, a završio se u glavnom gradu afričkog Senegala, u DAKARU, Bila je to ideja francuskog motocikliste TIERI SABINA koji je igrom sudbine i poginuo na DAKAR RELIJU, u helikipterskom udesu, 1986. godine.

Sve do 2008, godine vozilo se po SAHARI, a onda je zbog pretnji terorista da će posle ubistava novinara to isto uraditi i sa učesnicima maratona, DAKAR je prebačen u Južnu Ameriku gde se održavao 11 godina. Zbog raznih problema u zemljama Latinske Amerike naredni 42. DAKAR RELI će biti održan u SAUDIJSKOJ ARABIJI i to u sledećih pet godina.

GABOR SAGMAJSTER je otputovao danas na svoj 12. DAKAR RELI a voziće na novom motociklu. Sa njim su krenuli novinar MARK ZAKINSKI i prijatelj PAJO MILODANOVIĆ.

 1. DAKAR RELI se održava od 5. do 17. januara 2020.

Izvor: Mojsvetbrzine.rsKOMENTARI

 1. .Luky kaže:

  Pored Gabora je i jedan dubrovčaninin- (onaj bez kose). Zar je ion član gaborove ekipe…?

 2. I.S. kaže:

  Srećno Gabore !

 3. kaže:

  Srecno

 4. ludilo kaže:

  nepotrebno bacanje para. Ajde otici par puta i zadovoljiti se sa time….ovo je vec glupost.

 5. afet kaže:

  placa ga drzava ssta se ti bunis ludilo ko i uvek bice zadnji ili ce ispasti zbog povrede ili zbog neispravnog motora ko i svake godine ali koga briga nek ide covek kad voli

 6. Petar G. kaže:

  @Ludilo, jel uzeo tvoje pare?
  Jel uzeo državne pare?
  Nije.
  Šta se onda ti mešaš?

 7. Ledenjak kaže:

  Samo da se živ vrati .i sa svim koskama na broju.

OSTAVITE KOMENTAR