Gabor Sagmajster uspešno završio i devetu etapu Dakar relija

Subotički motorista dospeo je među kamionski saobraćaj te je u sporijem tempu, na 119. mestu dovezao svoj KTM. Devetu merenu deoncu takmičari su vozili između Vadija i Davasira, a merena deonica iznosila je 287 kilometara. Etapa je bila brza sa nekoliko kilometara dina.

Gabor Sagmajster na današnjoj etapi nije imao briga osim što su ga sustigli automobili i kamioni, zbog čega je morao da skine gas.

„Rekao bih to da se na poziciji vidi da sam oprezno vozio. Moglo se ići i bržim tempom, ali bi bilo iscrpljujuće i mnogo rizičnije. Pokušao sam ovde na početku da postignem bolje rezultate, ali nažalost išlo je sa mnogo rizika, jer je deonica kamenita i ne bih voleo da me helikopterom transportuju.“

U devetoj etapi takmičenja motorista pobedio je Hose Ignacio Kornejo Florimo iz Čilea sa svojom „hondom“ i ovo mu je druga etapna pobeda na 44. Dakaru. U zbirnom Austrijanac Matias Valkner preuzeo je vođstvo od Sema Sanderlanda. Među automobilistima pobedio je vozač „tojote“, Južnoafrikanac Giniel de Vilers, a u zbirnom njegov kolega iz ekipe Naser Al-Atiah i dalje vodi u kategoriji. Reli se  sutra nastavlja ka Bisi, gde će se odvijati 10. i 11. etapa.

RTV PannonKOMENTARI

 1. pista kaže:

  Koliko ja vidim Sakika je deseti gledajuci od kraja tabele a od njega su brze bar dve cure medju muskima. Zabrinjava zaostatak za vodecim od skoro tri sata na blizu 500 km, a takodje i skupljeni penali tj. kazne koje iznose jos dodatnih dva sata. Toliko. Pannon RTV… hm, povrsno odradjen izvestaj…informisite se novinari Pastorovi….. https://www.dakar.com/en/rankings/stage-9/bike?type=ce

 2. Madjar kaže:

  Samo ti polako zavrsi Dakar i da ostanes citav. Ti si nas !

 3. Gligorije kaže:

  U srbiji da postoji bolji motociklista taj bi išao na dakar…..ali ne postoji…. Dok ne bude neeki bolji da zameni Gabora…..do Tad…..samo napred Gabore i nek se zavijori Srpska zastava na cilju.

 4. Stipan kaže:

  @pista
  Koliko ja vidim tebi je krivo sto uopste imamo predstavnika Srbije na ovom reliju. Nije vazno pobediti, vazno je u ovom slucaju ucestvovati.
  Pista, jednog dana ce te pojesti zavist i zloba.
  A cure na motoru ispred njega, nije nista cudno sto su im mototrke lakse, lako je devojkama kada nemaju nista da truckaju među nogama, na motorima po onim dzombama. Jadnom Gaboru otpadose mu*a dok nije isterao tih 287 kilometara.

 5. Robika kaže:

  Stipan@- vozi on svoju turu za sponzore. Baš njega briga koji je po redu. Njemu je bitno da se 20 dana piše o njemu a ne 2 dana i da tako ispoštuje sponzore. Mada iskreno, da te prestižu čak i kamioni to je već sramota.

 6. Nikola C. kaže:

  @stipan, ne vozi on za Srbiju, već za sebe kao i do sada što je. A od skoro je ulizujući se političarima uspeo da uzme neke pare za to što radi, pa sad kao eto predstavlja i Srbiju.
  119. ? Prestigle ga i žene i kamioni.
  Sagmajsteru mani se ćorava posla.
  Bolje i da nemamo takmičara na ovom cirkusu, nego da imamo ovakvog.

 7. Gregor kaže:

  Gligorije

  Postoje u Srbiji bolji.Ne samo bolji nego deset puta bolji,medjutim nemaju Suboticku opstinu da ih finansiraju.
  Po deseti put.

 8. Gligorije kaže:

  Gregor
  Mozda si u pravu a možda i nisi…..
  Nikola C.
  A znas li mozda da takvi kamioni idu 200 km/h i da su najbrži na dakaru….

 9. Nikola C. kaže:

  @Gligorije, a znaš li ti da se kros motor po takvom terenu kreće mnogo lakše od takvih ili bilo kakvih kamiona? Da može glatko da prođe kuda oni ne mogu ni da zamisle ??

 10. Gligorije kaže:

  Nikola C.
  ….naravno da znam…
  Jel vozis motor? Takmiči se, sakupi sponzore i pracac na godinu na Dakar….
  I jednostavno….dokažes se ili predloži vozača koji misliš da može da vozi tamo kao i Gabor što vozi….
  A da su u pitanju samo sponzori a ne i umeće….smatram da bi Gabor mnogo bolje sponzore našao u Madjarskoj da vozi za tu državu….e a onda jbg ne bi se viorila Srpska zastava na Dakaru…. Ali daj Bože da grešim pa da imamo i više od jednog predstavnika na Dakaru( sam svoj majstor bez pomaganja ostalih(u toj kategoriji), vozi Gabor).

 11. Zastavnik kaže:

  Gligorije,

  Tesko da ce naci sponzore u Madjarskoj,eventualno da budu pare preko prosperitate(ako vec nisu) ali to je opet nasa mucka.

 12. Tramp kaže:

  Što se ne objavi ko sponzoriše i koliko Sagmajstera. Pa valjda gradjani imaju na to pravo. Ako su novci privatni ,pa ok. Njihovo pravo ,a ako ima tu i para poreskih obveznika onda bi bar trebalo to i objaviti

 13. Red i rad kaže:

  Zirkusant bio i osto rezultat govori sve…

 14. Nikola C. kaže:

  @Gligorije, ala se srpska trobojka ponosno vijori u sred neke pustinje na 119. mestu. S obzirom da je za to vijorenje dobio novac koji smo mi dali u obliku taksi, poreza, naknada više bih voleo da se tim novcem na primer, pokrilo klizalište. Da subotička deca mogu da se bave sportom. Ne mora klizanjem, bilo kojim drugim.
  A od tih njegovih egzibicija ništa nemamo.
  Jednu stvar se slažem sa tobom-Treba naći sponzore. Pa neka debeli, matori nađe sponzore. A ne da ga sponzoriše opština od našeg novca. Naš novac neka se troši na sport naše dece.

 15. Gligorije kaže:

  Nikola C.
  Dobro znam nažalost kakvo je klizalište, svaki dan sam tamo za vreme treninga….dodji da pričamo, popdne od 16,30 do 18,30h. Ali od boljeg ili samo pokrivenog klizališta ništa na žalost…. Ne dozvoljavaju da Subotička deca napreduju u ledenim sportovovima, Dok nam Madjari ne naprave hokejašku i košarkašku akademiju….do tad nista nema, a napraviće. E sad, da li za „našu“ decu ili „njihovu“, vreme ce pokazati, ali evidentno se za NAŠU decu ulaze samo u Bg i u Ns. To je evidentno.

OSTAVITE KOMENTAR

+ 53 = 58

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 11 + 8 ?
Please leave these two fields as-is: