Na maturu bez automobila

U okviru akcije „Na maturu bez automobila“ Savet za bezbednost saobraćaja Grada Subotice snimio je film čiji je cilj podizanje svesti mladih da na proslavu maturske večeri ne voze, ukoliko žele da konzumiraju alkohol.

Matursko veče zauzima posebno mesto u životu svakog srednjoškolca. Kako bi ono ostalo u najlepšoj uspomeni za ceo život, autori i akteri filma poručuju srednjoškolcima da na proslavu idu taksijem ili da ih odvezu roditelji ili prijatelji.

– Poziv  i ideju Saveta za bezbednost saobraćaja smo oberučke prihvatili i čast nam je da budemo deo projekta koji nosi jednu snažnu poruku. Film smo radili u saradnji sa  Saobraćajnom policijom, rekonstruisali smo događaj i pokazali šta može da se desi ukoliko posle proslave momci i devojke pijani sednu da voze. Naš zadatak nije da branimo nekome da pije, već da apelujemo na mlade da ukoliko piju ne voze, jer posledice mogu biti tragične – objašnjava producent Andrej Imrić. – Snimali smo na poligonu Saobraćajne policije i ugostiteljskom objektu „Elite Palić“,kojima se zahvaljujemo na pomoći. Snimanje je trajalo osam sati i film je urađen u ful HD rezoluciji.

U filmu reditelja Stefana Oraveca glume Ivana Stuparević, Željana Rudić, Nemanja Dimić i Vladan Grbić.

Snimanje filma podržao je Grad Subotica putem Saveta za bezbednost saobraćaja.

KOMENTARI

  1. Sale kaže:

    Ja automobilom putujem samo na dalje destinacije i to praktikujem da ga iznajmim u UniRent-u ili MMS rent a car.

OSTAVITE KOMENTAR

+ 87 = 93

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 12 + 5 ?
Please leave these two fields as-is: