Subotički hotel „Artist”

U Subotici je otvoren novi hotel. Završetak Hotela „Artist” sa četiri zvezdice, mesta koje daje prostor za umetnost, Vlada Mađarske je podržala sa 880 hiljada evra.

Ukupna vrednost projekta bila je oko 3,2 miliona evra. Hotel sa 4 zvezdice raspolaže sa 30 soba i apartmana, sa jednokrevetnim, dvokrevetnim i četvorokrevetnim sobama. Pored togase u njemu nalazi kongresna sala, centar za indijsku i tajlandsku masažu, vinarija i spa centar

Hodnike Hotela „Artist” čine posebnim skulpture i slike. Tu se mogu pronaći radovi umetnika iz Vojvodine i Srbije, kao što su slike Andraša Šifliša, Laure Sagmajster ili Geze Rica.

 

Tekst i foto: Pannon RTV

KOMENTARI

 1. Agronom kaže:

  Lep hotel na lepom mestu. Malo uvučeno, a tu je centar. Taman za našu lepu varoš.

 2. Cirkusant kaže:

  Kada negde naidjem na rec – Artist – prvo na sto pomislim to su oni koji zabavljaju publiku u cirkusu.

 3. Arhitekta. kaže:

  Stil je tutti-frutti.Nisam baš siguran „šta je pisac hteo da kaže“, ali nema veze. Vidim da je i Cološ dao svoj doprinos uređivanju, a nađe se i ponešto što podseća na nekadašnji „Largo“. Sve u svemu, pokušaj neke nove subotičke hotelske secesije. Želim uspešan rad…

 4. Milica kaže:

  Bez daljnjeg, Subotica je dobila lep hotel. Autentican je i doprinece kvalitetu hotleskih usluga u gradu. Grad kao Subotica treba da ima znacajnije hotelske kapacitete kako bi uopste mogla da se razvija.

 5. ZA DUŠANA kaže:

  MILAN 2.0
  pre 6 dana i 7 časova
  Odgovori
  Rekao na otvaranju hotela „Queen“ u Novom Sadu Ištvan Pastor, predsednik SVM-a: „Ovaj dan govori o tome kako možemo da pokažemo svoje postojanje i sami sebe. Kako možemo da pokažemo energiju koju nosimo u sebi, kako da povratimo prostore koji su nekada bili naši. Kako možemo da unesemo nove, moderne sadržaje u zgrade koje su uništene poslednjih decenija i kako možemo da dokažemo da za to nisu sposobni samo drugi, već i mi.“

  Rekao Levente Mađar, zamenik mađarskog ministra spoljnih poslova i spoljne trgovine na otvaranju hotela „Artist“ u Sobotici:
  “ Na ovaj način izražavamo to da obnovom jednog istorijskog zdanja cenimo našu prošlost, deo naše prošlosti koji nam je oduzet, a mnogi i dalje smatraju da nam ne pripada, mi ćemo ga vratiti mirnim putem, za dobrobit čitave zajednice. To je ono što današnje ulaganje izražava, a izražava i to da kada to radimo, težimo najvišem standardu, standardu koji mi možemo da donesemo ovom gradu, a ne neko drugi.”

 6. Deki kaže:

  Hotel je extra, ali nije za one koji puše cigare!!! Ne postoji prostorija za pušače!!!

 7. andro kaže:

  Šteta što nisu ostale stare stepenice na mestu sa njhovim gelenderom.
  Ipak izgleda sto puta bolje nego komunistički hotel Patria u centru grada.

 8. Rada kaže:

  Lepo je to sto je od one stare zgrade, koja je bila ruglo u centru grada izgradjen hotel, samo mi nije jasno zasto nije srusena baraka, tik uz hotel i novu zgradu, bivsu integralovu zgradu, ostavljena baraka je ruglo, koje je ostalo, da li je moguce da to ruglo nikome ne smeta

 9. stormwatch kaže:

  @Rada
  Pa ta baraka je prije mnogo vekova sigurno sluzila kao prototip hotela di se za male novce moglo prenocit, sto bi rusili kada je to isto smestajni kapacitet.

OSTAVITE KOMENTAR