Gašić: Kupujte vojnu imovinu

U Medija centru u Subotici potpisan je ugovor o primopredaji kasarne „Kosta Nađ“ od strane gradonačelnika Subotice Jene Maglaia i direktora Republičke direkcije za imovinu Jovana Vorkapića. Objekat koji je bio u vlasništvu Ministarstva odbrane kupljen je za tri miliona evra, s tim da je Grad dužan da u roku od 5 godina od dana potpisivanja ugovora, isplati pun iznos. Ministar odbrane Bratislav Gašić je tom prilikom ocenio da je Subotica dobar primer saradnje sa Vojskom Srbije.

Bratislav Gasic

„Od oko 450 nepokretnosti u vojnom vlasništvu koje su Master planom iz 2006. predviđene za prodaju, do 2012. godine je otuđeno 40 kompleksa, za koje Vojska nije dobila novac. Neću da navodim primere, ali u Smederevu smo prepisali objekat na grad, oni su prodali nepokretnost privatniku, a Vojska nije dobila ni dinar.Želim da se ohrabrim sve lokalne samouprave da uđu u taj proces, jer sigurno mogu da imaju značajna ulaganja. Nama vojsci su potrebna ta sredstva da bi mogli da idemo u modernizaciju Vojske Srbije, kao i da rešimo socijalni status pripadnika VS“, rekao je ministar odbrane Bratislav Gašić

Objekti u sklopu kasarne „Kosta Nađ“ prostiru se na površini od oko 9 hektara. Nakon nekoliko procena, na kraju je objekat kupljen po ceni od oko tri miliona evra.

„Znate da je grad više puta pokušavao da preuzme imovinu ali do sada smo ostajali na pola puta procesa. Ovo je za grad bitan projekat i za budućnost grada Subotice. Bitan je i kao pokazatelj saradnje lokalne samouprave, Ministarstva odbrane i Republičke direkcije. Ovo je treći objekat koji je grad otkupio od vojske.“, rekao je gradonačelnik Subotice Jene Maglai.

Uskoro i Dom vojske

Uskoro će Subotica i otkupiti i četvrti vojni objekat, Dom vojske koji se nalazi u centru grada.U roku od sledećih 20 dana ćemo zaključiti ugovor i preneti prava svojine Doma Vojske u centru Subotice koji će se koristiti za kulturne potrebe, objasnio je direktor RD za imovinu Srbije Jovan Vorkapić.KOMENTARI

 1. Boris Ivkovic Ivandekic kaže:

  Ako udjete u dublje tragove te imovine, ona nije nikad bila i nije vlasnistvo vojske. Neki nasi preci su placali porez, namet, ili kako god da pi ondasnja vojska dobila objekat u koji se posle uselila druga, pa treca.. i tako. Svo vreme je neko placao da vojska bude nasa i ima kakve takve uslove za funkcionisanje. Na osnovu cega opet naplacuju, nama vlasnicima ono sto je nase?

 2. gonzo kaže:

  Prvu kasarnu je pre sto i nesto godina izgradio Grad Subotica svojim novcem na svom zemljistu. Dali smo republickoj Vladi 3 miliona evra za ono sto je nase. Genijalno

 3. S&S kaže:

  Ovo je trebalo na vreme sprečiti – makar motkama. A za neke od ovih gore još nije kasno da dobiju kandžijom po nogama i da što pre odlepršaju odavde.

 4. babo kaže:

  Ljudi moji ne mere drugojacije… ovo je Srbija…

 5. adkersu kaže:

  Ovo bi se moglo nazvati akcijom „Kupujmo naše“!

 6. Kertvaros kaže:

  Mene ovo podseca na situaciju kada se ide ulicom i iz mraka izrone neke osobe koje te kulturno i uctivo pitaju – Hocete li da kupite ciglu? Ovde ocito drzava prodaje narodu – narodnu imovinu, i na taj nacin uteruje i ostvaruje prikriveni porez na mala vrata.

 7. punisher kaže:

  spremite se da skupljamo cigle i ostale gradjevinske elemente kad pocnu rusiti. Ipak mi placamo kasarnu

OSTAVITE KOMENTAR

6 + 2 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 12 + 10 ?
Please leave these two fields as-is: