Gebi: “Poseban tretman” za sportske pse

Vlasnici kućnih ljubimaca najbolje znaju koliko odricanja je potrebno da bi se udovoljilo svom psu ili mački. Poseban tretman potreban je sportskim psima, naročito zbog režima ishrane koji im je namenjen. Proizvođač stočne hrane Gebi iz Subotice, koji je pre sedam godina pokrenuo novu liniju – proizvodnju hrane za kućne ljubimce, već tri godine proizvodi i hranu za sportske pse – Frendy.


– Hrana za aktivne pse mora biti bogatija proteinima i mastima, nego uobičajena hrana za pse. Ono što je posebno važno je što svaka naša vrsta hrane sadrži sastojke animalnog porekla – kaže za eKapiju Stevan Soldo iz kompanije Gebi.

Poslasticu za svog ljubimca u ovoj firmi, mogu da pronađu i vlasnici malih i mladih pasa, jer Frendy nudi više različitih proizvoda, zavisno od vrste, ali i ljubitelji mačaka za koje je namenjena hrana Wendy.

Frendy se međutim izdvaja po još nečem: svojim niskim cenama pristupačan je kupcima, ali ga međutim, nema u velikim lancima, te “četvoronožna družina” neretko ostaje bez poslastice na koju su navikli, jer vlasnici neretko, ne stižu da odu u istu radnju.

Razlog za to je, kako kaže Soldo, to što je kompanija još mlada, a kada je u pitanju hrana za ljubimce potrebno je više vremena da se, po postizanju određenog kvaliteta, putem reklama probije na tržište.

Gebi, naime, sarađuje sa domaćim trgovinskim lancima, a sa većim su u pregovorima, kaže Soldo.

– Mi imamo 22 distributera na teritoriji Srbije, koji su podeljeni po regijama, i svaki od njih samostalno odlučuje u kojim prodavnicama će se naći naši proizvodi – objašnjava on.

U svojoj ponudi imaju suvu hranu sa više ukusa, konzerve i salame, a u planu im je još nekoliko proizvoda suve hrane, a da trud nije bio uzaludan, potvrđuju i rezultati – gde je prodaja u odnosu na prošlu godinu porasla više od 50%.

Firma Gebi počela je da radi 1983. godine baveći se uvozom i izvozom, da bi 2000. izrasla u fabriku stočne hrane. Danas u ponudi imaju premikse, hranu za živinu, preživare, svinje, konje, zečeve, kućne ljubimce, primame za ribolov, ali i brašno bački zlatnik tipa 400 i 500.

Svoje mesto na tržištu, osim u Srbiji, kompanija je pronašla i u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Makedoniji, Bugarskoj, Rumuniji i Mađarskoj.

 

eKapijaKOMENTARI

 1. avet kaže:

  Eto, Gebi je živ dokaz da i u Srbiji za 35 godina od osnivanja firme, može iz ničega, u privatnom sektoru da nikne prava Imperija.
  Ko je prolazio kroz Čantavir, zna o čemu pričam, impozantno izgleda čitav proizvodni kompleks i svi prateći objekti dotične firme.
  Nije mi cilj da ih reklamiram, ali su njihovi proizvodi navodno jako dobri, čak bolji od konkurencije i traženi su širom Balkana.
  Drug Vesko bi sada verovatno rekao da su neki moćnici pokupovali neke dobre firme da bi ih potpuno uništili, sa radnicima zajedno, naravno, zbog toga da napune svoje džepove.
  Gebi je suprotan, pozitivan primer fabrike i firme gde se radi, zapošljava veliki broj radnika i srećom, fabrika se vrtoglavo razvija i daje posao i hleb polovini čantaviraca i ostalih uzput.

 2. Vlada kaže:

  Da li neko zna da je relativno nedavno Andrej, sa novom licnom kartom, posetio Gebi pa usao u vlasnistvo? Trazim potvrdu informacije.

 3. nerist kaže:

  “nije” , bio je turisticki da pogleda fabriku iznutra…

 4. Vlada kaže:

  @nerist
  Moguce… interesuje ga sta jedu marve i biljke…

 5. Kum kaže:

  Hrana za pse im jeste povoljna, ali daleko je od kvalitetne

 6. Miljana kaže:

  Hrana jeste kvalitetna!

OSTAVITE KOMENTAR