Gerontološki centar postaje naučna baza za studente

Gerontološki centar iz Subotice će biti naučno nastavna baza budućim diplomiranim ili master studentima Fakulteta za medije i komunikacije.

 

Tim povodom potpisan je sporazum između Departmana za socijalni rad, Fakulteta za medije i komunikacije “Singidunum” i Gerontološkog centra Subotice, kojim se predviđa da Gerontološki centar bude naučno nastavna baza fakulteta. Pojekat se realizuje uz podršku Vlade Vojvodine, jer je primećeno da nema dovoljno školovanog kadra za socijalnog radnika.

 

Departman za socijalni rad Fakulteta za medije i komunikaciju Univerziteta Singidunum ove godine je upisao treću generaciju studenata, njih 49 i otvorio je odeljenje u Subotici. Očekuje se da će biti upisano oko 20 studenata.

 

– Trenutno ih na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje nema, a u ustanovama socijalne zaštite njihov posao obavlja kadar koji nema odgovarajuće kvalifikacije, a prema standardima koji važe u Evropi i svetu, socijalni radnici su, osim u domovima za stare i decu i u centrima za socijalni rad, neophodni i u zdravstvenim, predškolskim i školskim ustanovama, zatvorima, u firmama koje imaju više od 50 zaposlenih – rekao je Vladimir Ilić, šef Deparmana za socijalni rad, Fakulteta za medije i komunikacije.

 

Potpisanim sporazumom predviđeno je da u Gerontološkom centru obavljaju praksu budući studenti. Već dugi niz godina prisutna je ideja da u Srbiji treba fakultet koji će da obrazuje socijalne radnike.

 

– Uvek imamo samo jedan cilj, a to je interes korisnika na prvom mestu. Prvi put će studenti za socijalne radnike imati mesto gde da obavljaju praksu. Mi smo jako zadovoljni što su nas prepoznali kao najbolji Gerontološki centar i to je priznanje za ustanovu, ali i zaposlene u njoj – istakao je dr Nenad Ivanišević, direktor Gerontološkog centra Subotica.

 

Pomoćnik pokrajinskog sekreterijata za socijalna pitanja Tomo Bogunović kaže da će Vlada Vojvodine projekat da pomogne sa oko pet miliona dinara. Najavio je da će uskoro da se realizuju novi projekti u Gerontološkom centru, koje podržava Vlada Vojvodine.KOMENTARI

  1. ja kaže:

    5 miliona dinara za sta?!?!

OSTAVITE KOMENTAR