Gerontološki centar u Subotici: Termosi postaju prošlost

Otvaranjem rekonstruisanog objekta Gerontološkog kluba “Centar 1”, Gerontološki centar u Subotici, lider u oblasti socijalne zaštite u zemlji, obeležava 41 godinu rada. Gotovo istovremeno, Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova odobrio im je više od šest miliona dinara za dva važna projekta – opremanje centralne kuhinje i praonice i unapređenje rada info-centra.

– Za poslednje tri godine u APV značajno je unapređen rad i kvalitet usluga u 27 ustanova socijalne zaštite kojima je osnivač Pokrajina, a u ovaj sistem uloženo je ukupno 600.700.000 dinara. Nedavno je potpisano 113 ugovora za unapređenje socijalne zaštite, od čega 50 miliona ide za investicije, 10 miliona za programske aktivnosti i 10 miliona za rad civilnog sektora. Pored toga, 63 miliona obezbeđeno je iz tekuće budžetske rezerve – predočava Predrag Vuletić, pokrajinski sekretar za socijalnu politiku. – U protekle tri godine u Gerontološki centar je uloženo 43.280.000, a u Dom “Kolevka” 32.588.000 dinara.

Zahvaljujući sredstvima iz pokrajinskog budžeta, biće značajno unapređen kvalitet života korisnika GC.

– Zahvaljujući ovom projektu, termos će biti prošlost. Završićemo nabavku uređaja koji će omogućiti da svi korisnici dobijaju podjednako tople obroke – objasnio je Nenad Ivanišević, direktor GC. – Projekat koji jača kapacitete info-centra ima za cilj da omogući našim građanima i korisnicima da što bolje koriste prava iz socijalne zaštite koja im zakon omogućava.

U Gerontološkom klubu “Centar 1” uskoro će biti otvorena regionalna akademija za obuku negovatelja. Sve ovo deo je projekta “ReGerNet” – Interreg IPA Program prekogranične saradnje Hrvatska-Srbija.

UDRUŽENjA

Pored Gerontološkog centra, sredstva su dobili i Dom za decu ometenu u razvoju “Kolevka”, Fondacija “Tijana Jurić”, Gradsko udruženje ivnalida rada i Udruženje “Autizam”.

 

Večernje novostiKOMENTARI

  1. Indijanac kaže:

    Kada ja na Makovoj Sedmici dobijem i vodovod i kanalizaciju, i za mene će poljski WC biti prošlost.
    Moraću zvati novinare da slikaju i objave u novinama taj veličanstven događaj.

  2. stormwatch kaže:

    Termos u 2019? Mila premila najmilija majchice……………………..

OSTAVITE KOMENTAR