Gerontološki centar uvodi besplatan broj

Gerontološki centar Subotica, uz tehničku podršku Telekoma Srbija, uvodi besplatnu humanitarnu telefonsku liniju, putem koje svi zainteresovani građani mogu da dobiju informacije o socijalnim uslugama koje pruža ova Institucija.

Besplatnim pozivanjem broja 0800/222-024 građani će dobiti sve neophodne informacije i odgovore na sva pitanja iz oblasti socijalne pomoći od stručnog tima Ustanove, koji će u saradnji sa Centrom za socijalni rad i drugim nadležnim institucijama što je brže moguće rešavati potrebe smeštaja i pružanja usluga nege i pomoći u kući.

 

– Cilj je da se omogući svim najstarijim građanima Srbije besplatna dostupnost informacija o uslugama koje pruža Gerontološki centar Subotica, prvenstveno onima kojima su život i zdravlje ugroženi. Na taj način biće obezbeđena dostupnost svih potrebnih podataka koji se odnose na mogućnost korišćenja usluga i uslova koji su potrebni za njihovo ostvarenje, kako bi se skratio put za pomoć potencijalnim korisnicima. Ova humanitarna linija predviđena je da pruži pomoć građanima koji se nađu u stanju da im je potrebna pomoć koja obuhvata socijalne usluge, kao što je potreba hitnog useljenja u jedan od objekata domskog smeštaja ili pružanje usluga nege i pomoći u kući u slučaju pogoršanog zdravstvenog stanja.Ovo je prvi besplatan broj koji za cilj ima pomoć i zbrinjavanje starih lica, i pruža informacije onima kojima su najpotrebnije, sa svih fiksnih i mobilnih mreža- rekao je direktor Gerontološkog centra Subotice, dr Nenad Ivanišević.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR