Gerontološki centar vodeća ustanova u pisanju projekata

Gerontološki centar Subotica, vodeća je Ustanova u pisanju projekata. 

 

Sarađuje sa zemljama iz regiona i redovno učestvuje na IPA Prekograničnim projektima. Ova Ustanova je i član istaknute Evropske socijalne mreže.

pisanje projekata

Menadžment Gerontološkog centra Subotica doneo je odluku da svoja znanja i veštine ne drži samo za sebe već da obuči one koji žele da napreduju u oblasti socijalne zaštite.

 

– Zahvaljujući Evropskoj socijalnoj mreži i Londonskoj akademiji u oblastima menadžmenta, uspeli smo da podnesemo zahtev za akreditaciju dva programa Republičkom ministarstvu i ovih dana očekujemo akreditaciju. Jedan program je iz oblasti liderstva i to je prvi takav program u Srbiji, koji je napravljen po modelu kojim se obučavaju lideri i top menadžeri u Engleskoj. Drugi program je nastao zahvaljujući programu Prekogranične saradnje i Evropske socijalne mreže i on treba našim kolegama da omogući kvalitetnu obuku za pisanje projekata, sa posebnim osvrtom na projekte koji se finansiraju iz Evropske Unije. Ideja je da sva naša znanja koja smo stekli ne čuvamo nego ga prenesemo našim kolegama – rekao je direktor Gerontološkog centra u Subotici, dr Nenad Ivanišević.

 

Dogovoreno je sa Pokrajinskim sekretarijatom za zdravstvo i socijalna pitanja da stručni tim Gerontološkog centra Subotica bude nosilac svih projektnih aktivnosti. Oni će svim kolegama iz oblasti socijalne zaštite pružiti svu neophodnu pomoć u pisanju projekata Evropskoj Uniji.

 

Obuke su namenje manadžentu, odnosno licima koja donose najodgovornije odluke u Gerontološkim centrima, odnosno ustanovama socijalne zaštite.



KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR