Gerontološkom centru u Subotici 6.300.000 dinara

Pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić uručio je direktoru Gerontološkog centra u Subotici Nenadu Ivaniševiću dva ugovora, vredna ukupno šest miliona i 300.000 dinara. To je, kako ističu u ovoj ustanovi, najlepši poklon resornog sekretarijata za 41. rođendan Gerontološkog centra u Subotici.

U praonici Gerontološkog centra u Subotici godišnje se opere 30.000 kilograma veša. Kako bi taj posao bio olakšan, kao i priprema toplih obroka za stare, u opremanje centralne kuhinje i praonice veša biće investiramo šest miliona dinara.

Pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić uručio je direktoru Gerontološkog centra u Subotici Nenadu Ivaniševiću taj, kao i ugovor kojim će sa 300.000 dinara biti iskazana podrška porodici kroz savetodavne i socijalno-edukativne usluge.

“Naravno, i ovaj drugi projekat, u iznosu od 300.000 dinara, ima za cilj da ojača kapacitete info centra. To je veoma važno. Podsrestvom ovog projekta hoćemo da pojačamo vidljivost i medijsku prisutnost info centra. S druge strane, hoćemo da omogućimo da naši građani i korisnici što više i što bolje koriste prava iz socijalne zaštite koja im zakon dozvoljava“, istakao je Nenad Ivanišević, direktor Gerontološkog centra u Subotici.

Resorni sekretar Predrag Vuletić je naglasio da je Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova do sada sa ukupno 43 miliona dinara podržao projekte Gerontološkog centra u Subotici, ali i ostalih ustanova socijalne zaštite u Vojvodini.

“I ovoga puta smo dodelili 113 ugovora za unapređenje usluga socijalne zaštite. Od toga, 50 miliona dinara je odobreno za investicione aktivnosti, deset miliona za programske i deset miliona dinara, takođe, za unapređenje nivoa socijalne zaštite, ali u okviru nevladinskog sektora, odnosno udruženja građana“, istakao je Predrag Vuletić, pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova.

Predrag Vuletić je izjavio da je, posredstvom resornog sekretarijata, Vlada AP Vojvodine, u protekle tri godine, uložila 600 miliona i 700.000 dinara u unapređenje usluga socijalne zaštite svih 27 ustanova u Vojvodini.

 

RTVKOMENTARI

 1. Petar kaže:

  Ovaj Ivanišević kad jednom nedeljno ne bi sazvao konferenciju za štampu, počeo bi da krizira.
  Vešeraj i kujina, ok. Ali medija info centar? U gerontološkom domu? Za šta info centar? Za njegove redovne konferencije za štampu? Da poveća medijsku vidljivost sebe kao direktora gerontološkog.
  Inače je gerontološki centar ključna karika u funkcionisanju grada, pa jednom nedeljno treba novinari iz sveta i zemlje da se sjate i izveste o novom epohalnom uspehu Ivaniševića i njegovog partnera Đukanovića.
  Njih dvojica ko Betmen i Robin.
  Jel znate vas dvojica da je normalna stvar da se ode na posao, radi i onda ode kući. Nema potrebe da sazivate novinare svake nedelje ili svakih par dana da saznamo šta ste radili. Ko pošteno radi, radi u tišini. Ne saziva novinare i konferencije za štampu svaki čas. Te bakama i dekama pevala Zorana, te ciganima ugrađena tuš kabina…
  Još nešto, slabo Ivaniševića u stranci u koju je preleteo cene. Nikada mu ne dolaze na te konferencije ostale lokalne glavešine. A on siroma, tako žudi za tapšanjem po ramenu.
  Da mu Laban makar jednom kaže-Svaka ti čast, dobro radiš. Nenad bi poludeo od sreće, sazvao bi najveću konferenciju za štampu ikada viđenu u Subotici!
  Nego… Šta bude sa nekretninama baka i deka koje oni prepišu gerontološkom za negu i boravak? To posle ide na licitaciju? Kome? Za koje pare? Kako za to nema konferencije za štampu?

 2. Msm kaže:

  60.000 eura…..? Vec si mogao Suboticu na vodi da izgradis koliko si renovirao i utrosio na tak metuzalemski studio.

 3. Starac Foco od stotinu ljeta kaže:

  Ne zapadne bas svakog u zivotu da bude – mlad, lep, zdrav i bogat. Daleko vise ljudi je kojima je zapalo u zivotu da budu – star, ruzan, bolestan i siromasan. Nisam nikada bio u Subotickom domu za stare, ali sudeci po slikama izgleda sasvim pristojno.

OSTAVITE KOMENTAR