Glumačka radionica za odrasle

Koliko puta ste poželeli da se igrate slobodno kao dete? Da se majmunišete do granica samozaborava? Da se izlečite maštom i slobodom izraza? Da plešete ili ispitujete svoje telo u prostoru bez straha da ćete pogrešiti? Da li ste se želeli baviti glumom ali nikada niste uspeli da upišete Akademiju?  Ili ste prosto samo želeli da se igrate i istražujete sebe i svoje emocije ali ste se plašili  da ste stari ili nedovoljno talentovani za to?


U svakome od nas čuči kreativna osoba samo je potrebno dopustiti sebi da se izrazimo. I nikada nije kasno za rad na sebi! Mnoga psihološka istraživanja su pokazala da su tehnike glume  konstruktivne za čoveka te da se često koriste u psihoterapeutske svrhe.

 

Kreativna radionica za odrasle tokom koje će prisutni koristeći glumačka sredstva upoznavati sebe, istraživati svoje telo, glas i emocije, tražiti nove puteve za buđenje kreativnosti, učiti kako da funkcionišemo u grupi, razvijati svoju koncentraciju, samopouzdanje i snalažljivost, ispitivati osnovne sisteme komunikacije, osveštavati grčeve i opuštati svoje telo, poboljšavati svoje fizičke i mentalne sposobnosti.


Radionica je namenjena svima koji su svakodnevno izloženi stresu, rade ozbiljne i odgovorne poslove i imaju malo vremena da se opuste. Zamišljena je kao niz susreta (dva puta nedeljno, po dva sata), tokom kojih će se kroz praktične glumačke vežbe iz oblasti dikcije, pokreta, pantomime, imitacije, improvizacije, fizičkog treninga i dečijih igara na kreativan i edukativan način učesnici naučiti da iskorače iz sveta briga i pritisaka. Nakon tromesečnog rada planirana je javna prezentacija.

 
Voditelji radionice su diplomirane glumice sa radioničarskim iskustvom, Gordana Vukov Ciganjik i Aleksandra Bašić.

 
Svi imaju podjednaku šansu da nauče ove tehnike i da razviju svoje potencijale te se iz tog razloga neće organizovati audicija. Naš cilj je da svaki polaznik probudi svoju kreativnost i da se razvije do svojih krajnjih granica. Radiće se na podsticanju individualnosti i razvijanju stvaralačke energije. Časovi će se održavati u prostorijama škole „Money is coming”. Za prvi ciklus radionica prijavljivanje je do 12. jula.


Zainteresovani se mogu javiti na mejl adresu gradionice@gmail.com  ili na broj telefona 062519871.

 KOMENTARI

  1. suboticanin kaže:

    e super, bas mi se svidja ideja!! ja cu doci!! vidimo se. 😉

OSTAVITE KOMENTAR