Godinama isti problemi u MZ “Željezničko naselje”

Kažu da se nekad tačno znalo u kojoj mesnoj zajednici živi gradonačelnik jer je ista za vreme njegovog mandata značajno napredovala. Ako je nekada tako i bilo, bivši gradonačelnik se nije mnogo koristio tom privilegijom, a građani nisu osetili baš mnogo koristi. Iako na samo kilometar i po od centra grada, Mesna zajednica “Željezničko naselje” je prilično zapostavljena.

Najfrekventniji deo MZ “Željezničko naselje”

Istina, poslednjih godina je pokrivena zelena pijaca kod ,,Trgoprometa,, na Majšanskom putu. To je ujedno na neki način centar ove mesne zajednice jer se tu na jednom mestu nalazi jedina veća samousluga, pijaca, kafana, pekara, kafić, frizer, cvećara…

Pijaca je dobila nadstrešnicu

Potpuno je neuređen deo oko Majšanskog mosta, gde Željezničko naselje počinje kada se dolazi iz grada.

Svaki deo grada ima svoj betonski kostur

Ove godine mali broj neasfaltiranih ulica je prekriven tucanikom, a na kolovozu su već ponovo velike rupe. Meštani kažu da bi i takav neugledan kameni put mogao da se održava i produži mu se vek trajanja uz minimalnu upotrebu mašina. Ali, to se ne radi pa kad rupe već budu velike, nakon dosta molbi nešto se opet jednokratno popravi.

Ulica Partizanskih baza

Kanalizacija je jedan od najvećih problema sa kojima se suočava ova mesna zajednica. Iako imaju urađen kolektor, ne radi se kanalizaciona mreža. Takođe, u mnogim delovima nema ni gradske vodovodne mreže pa veliki deo stanovnika i dalje koristi bušene bunare za svoje snadbevanje vodom.

Ipak, prošireni su i očišćeni neki od kanala koji sada amortizuju velike kiše koje su u ranijem periodu pravile poplave u podrumima i kućama.

Građani su skromni i vredni, ulice su uredne i pored vode koja se nedeljama zadržava posle kiše

Ovo je velika mesna zajednica, sa oko šest hiljada stanovnika, koja ima potrebe da se produži autobuska linija 16, da se urede autobuska stajališta, da se izgradi biciklistička staza u ulici 51. divizije, da se na povoljnoj lokaciji izgradi neki veći market.

Ništa nedostižno, ali iz godine u godinu uglavnom ostaju samo prazna obećanja.KOMENTARI

 1. Croat kaže:

  Celoj Subotici fale gradski oci umesto ovih ocuha koji sad (ne) vode brigu u njoj .

 2. Andrej kaže:

  Šta bi sa kružnim tokom kod Majšanskog mosta? O tome se mnogo pričalo kada su pravili 51. divizije, Sve su porušili ali ništa nisu počeli da rade. Kad sam već kod 51. divizije mogli bi da je prošire u onom delu prema Jovana Mikića jer je jako uska a frekventna.

 3. Čika Zee kaže:

  Vinogradarska ulica , jedan manji deo nije asvaltiran. Isti je slučaj i sa drugim ulicama.
  Bar da se naspe tucanik pa da čovek kaže da i mi postojimo u ovom naselju.

 4. Ledeni kaže:

  ANDREJ: Pa zar nije pučem sps i svm-a na vlast doveden SNS,e zato se prestalo raditi na razvoju grada.Upredite kapitalne radove do tada i nakon toga.

 5. Balma kaže:

  Kao i druge mesne zajednice i ova je otkako su nazadnjaci na vlasti zarasla u korov i djubre, Majsanskim putem se ne moze prici mostu ako tokom kise idete peske jer su tamo ne bare, nego jezera, sto manje/vise vazi i za ostale ulice, a sama mesna zajednica je vazda zatvorena i ne radi nista. Bar da oko posluge zasade travu, koje drvo i zbunje da bude malo zelenila i da izgleda kulturno, ali ne, mi se i dalje tamo davimo u prasini i dzombama i blatu koje razvlace Trgoprometovi kamioni tik ispred skole. Makar Trgopromet sam da to sredi kad vec ruje i rovari.

 6. Inspektor kaže:

  Nije istina ,onaj lik u Želejezničkom naselju u Avalskoj ulici kupio deo te ulice, zgrade porušio i izgradi ogromnu kuću na dve ulice. Gradio je iveštačko brdo da liči na na zavičaj odakle se dotepaou Suboticu.
  Sve je to gradio za vreme policijskog časa u najžešćoj borbi protiv pandemije virusa u gradu ,i nikom ništa…Subotica i Željezničko naselje ipak se gradi.

OSTAVITE KOMENTAR