Gosti restorana i kafića mogu i u zatvorenom

Iako se još strahuje da bi se praznično opuštanje može odraziti na rast broja zaraženih koronavirusom, Krizni štab odlučio se za ublažavanje mera.

Krizni štab je na sednici je odlučio da se od danas gosti puste u kafiće i restorane i u zatvorenom, ali samo do 50 odsto iskorišćenosti prostora.

Svaka muzika prestaje posle 18 sati, a lokali će u zatvorenom kao što je slučaj i sa baštama, moći da rade do 22 časa.

Kako je naglasio epidemilog Branislav Tiodorović, ostaje zabrana okupljanja za više od pet osoba.

Ipak, Tiodorović napominje za RTS da postoji opasnost od povećanja broja zaraženih u narednim danima i da će se od utorka ili srede održati nova sednica Kriznog štaba.


RTSKOMENTARI

  1. Nestručnjak kaže:

    Ne verujem da smo dočekali i ovaj momenat, samo ovako dobru vest da ne kvare pitanjima, a zašto do 18h, do 22h, zašto kapacitet 50%…Opustite se ljudi. Postoje doktori i stručnjaci koji primaju platu za sve ovo.

  2. Anonimni kaže:

    Suboticani alkosi like this

  3. laki kaže:

    Legalizovano je ono što je već uveliko trajalo poslednjih desetak dana. Gosti su sedeli u zatvorenim delovima lokala, dok od inspekcija nije bilo ni traga ni glasa. Sveukupno gledajući situacija je posle donošenja ovakve odluke gora po goste i ugostitelje, jer po ovoj odluci će morati da ukinu muziku posle 18 časova, a dosad nisu morali.

OSTAVITE KOMENTAR

+ 44 = 51