Gužve na graničnim prelazima od sutra

Od sutra popodne očekuju se gužve na graničnim prelazima prema Mađarskoj, naročito na Horgošu. 

 

Pošto se ove godine isti dan slave uskršnji praznici po julijanskom i gregorijanskom kalendaru, očekuje se da promet putnika i prevoznih sredstava bude veći u odnosu na predhodne godine kada to nije bio slučaj.

granica

Od decembra prošle godine do marta ove na svim graničnim prelazima pod ingirencijom Regionalnog Granične policije Subotica bilo je preko 2,8 miliona putnika. Najveći intezitet saobraćaja i promet putnika na graničnim prelazima između Srbije i Republike Mađarske očekuje se sutra popodne, petak ujutro i u ponedeljak.

 

Granična policija apeluje na putnike da koriste alternativne pravce poput graničnog prelaza Đala, Bajmok i Bački Vinogradi koji rade od 7 do 19 časova i Kelebija i Bački Breg koji rade 24 časa.

 

– Granična policija je u saradnji sa ostalim službama koje su prisutne na granici, poput carine i inspekcijske službe i u tom pravcu se pripremaju i biće angažovan veći broj policijskih službenika u odnosu na redovan rad. Na GP Bački Vinogradi promet je veći za 70 odsto u odnosu na GP Bajmok, dok "Đala" ima veći promet za 20 odsto od Graničnog prelaza Bački Vinogradi. Prosečan promet na Bačkim Vinogradima je 25.000 putnika. Največi promet koji čini 60 odsto ukupnog na svim graničnim prelazima prema Mađarskoj je na Horgošu – istakao je Predrag Šarac šef odseka za obezbeđenje državne granice RC GP.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR