Grad finansira i sufinansira 11 omladinskih projekata

Lokalna samouprava je iz budžeta grada za ovu godinu izdvojila million dinara za omladinske projekte. Nakon što je komisija za dodelu sredstava u oblasti omladinskog sektora pregledala pristigle prijave na Javni konkurs za finansiranje i sufinansiranje omladinskih projekata odlučeno je da se sredstva dodele za jedanaest projekata.

 

Tim povodom danas je u Plavoj sali Gradske kuće sedam predstavnika nevladinih organizacija koji se bave mladima potpisalo ugovore o finansiranju i sufinansiranju projekata.

 

—Svečano potpisivanje ugovora označava finansijsku podršku grada omladinskim organizacijama. Na raspisani javni poziv dobili smo 19 prijava, a nakon razmatranja prispelih ponuda komisija za dodelu sredstava u oblasti omladinskog sektora predložila je da se sredstva dodele za finansiranje odnosno sufinansiranje 11 projekata za sedam podonosilaca prijava. Sredsta su odobrena nevladinim organizacija: „Spot”, „Autentik Vojvodina”, „Savez mađarskih učenika Vojvodine”, „Ćao” centar za apatičnu omladinu, „Omladinski građanski parlament”, „Lokalni aktivisti Vojvodine” i „Polisfest” — rekao je Vjekoslav Ostrogonac.

 

Prema rečima Ostrogonca Lokalni akcioni plan za mlade bi trebalo da bude usvojen početkom 2013. godine na Skupštini grada i čime će se omogućiti početak rada Kancelarije za mlade.

 

—Prema planu budžeta grada Subotice za sledeću godinu je biće izdvojeno tri miliona dinara za omladinske projekte i oko dva miliona dinara za funkcionisanje Kancelarije za mlade koja treba sledeće godine da počne sa radom. Takođe bih dodao da će Skupština grada usvojiti Lokalni akcioni plan za mlade, na osnovu čega će biti određen i rad Kancelarije za mlade—rekao je Ostrogonac.KOMENTARI

  1. djordje kaže:

    Zar ovaj jos nije smenjen?

  2. Limun kaže:

    Koliko li samo saveza i organizacija…šta oni zapravo rade pošto sam neupućen ?

  3. Bunjevac kaže:

    Ta smente ove da ih vise ne gdedamo

OSTAVITE KOMENTAR

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 4 + 7 ?
Please leave these two fields as-is: