Grad raskida ugovor sa JKP Čistoća i zelenilo

Lokalna samouprava Subotice zatražila je od nadležnih republičkih i pokrajinskih organa saglasnost da raskine ugovor sa Javnim komunalnim preduzećem “Čistoća i zelenilo” zbog nezakonitosti oko podizanja vetrozaštitnih pojaseva u subotičkom ataru, na prostoru sela Đurđin, Bikovo i Žednik.

posumljavanje-sume-suma-drvece-beta-milan-obradovic-jpg_660x330

Reč je o pošumljavanju blizu 400 hektara zemljišta, projektu započetom pre četiri godine, za koji je ovom javnom komunalnom preduzeću odobreno oko 50 miliona dinara, delom iz pokrajinskog, a delom iz republičkog i gradskog budžeta.

 

Međutim, do sada se pod sadnicima našlo tek 13 odsto predviđenih površina, zbog čega je lokalnoj samoupravi iz Pokrajine već stigao zahtev da vrati uplaćena sredstva, koje je JKP Čistoća inače potrošila. Očekuje se da uskoro i Beograd zatraži povraćaj dela sredstava iz republičkog budžeta.

 

Epilog je zahtev da se raskine ugovor sa ovim preduzećem. Lokalna samouprava, međutim, neće odustati od projekta pošumljavanja, jer je reč o važnim vetrozaštitnim pojasevima, te će se posao ipak nastaviti čim stigne saglasnost iz Ministarstva. Ostaje da se u međuvremenu istraži ko je i kako potrošio milione namenjene podizanju vetrozasada.

 

RTVKOMENTARI

 1. Zoran kaže:

  organizujte radne akcije kao nekada , dobijemo šume i lepo vaspitanu omladinu….

 2. Gavra kaže:

  Jedan veliki gazda iz Djurdjina inace odbornik,mogao bi o tome tusta divanit.

 3. Dorfer kaže:

  Pa zaposlili su kusa i musa u Čistoču i Zelenilu seda u kancelarijama ,pa su na internetu ceo dan,izlaze na teren ,peku rakiju u vikendicama za vreme radnog vremena i ko zna šta još…

 4. bibi kaže:

  Pare su uredno potrošene. A šta je urađeno? Koga briga za to. Da li će grad ispitati di su novci, ili će biti – ko šta uz'o nek' mu ostane. 

  http://www.politika.rs/rubrike/Srbija/Posejali-u-pesak-30-miliona-dinara.lt.html

 5. Anonimni kaže:

  ali ovi nisu suboticka zelenilo!!!!

 6. talenat kaže:

  Kad prvoga bez ruke pustite na ulicu i otpustite mu komplet familiju sa kumovima iz drzavnih sluzbi,mozda ce biuti reda,Mozda

 7. Stipan Sveti kaže:

  Auuu Čeljadi, znači, uzeli su novce za lažnu hladovinu….za ovo se u "ono vreme" išlo DEBELO u debelu Sremsko Mitrovačku hladovinu, a zvao se "Privredni Kriminal" . Ahaa, sad sam kapirao suštinsku vrednost ove naše specifične (recimo) Demokratije … Znači ovako : Obećaj, laži, glumi, pa kad ugrabiš fotelju, navaliiii kradi radi šta god želiš, i pevaj brate…Nemože nam niko ništa… Joj što to lepo zvuči… he-he-he ali svaki san se završava budjenjem… nadam se biće hladno budjenje. Al, što pre…

 8. penzioner kaže:

  u vezi sa čistoćom-dali je neko ko stanuja na teritoriji mz novo selo dobio zelenu kantu?

   

OSTAVITE KOMENTAR