Grad traži strelce za protivgradnu odbranu

Od 23 postojeće stanice protivgradne odbrane, koliko ih ima na teritoriji Subotice, samo je 13 aktivno. Ostale nisu u funkciji, što zbog nedostatka strelaca, što zbog toga što su devastirane. Od deset stanica koje ne rade, dve su u okolini Žednika.

Zato Grad traži strelce koji bi bili u pripravnosti tokom sezone, od 15. aprila do 15. oktobra, i to po dva za Đurđin, Mišićevo, Veliki Radanovac, Palić, Čantavir, Stipićevo i Verušić. Za te potrebe iz budžeta se izdvaja po 4.000 dinara mesečno, dok Republički hidrometeorološki zavod daje još toliko, dodaje Bognar Pastor.

U toku je i nabavka raketa, za koje je u gradskoj kasi predviđeno dva miliona dinara, što bi trebalo da pokrije troškove 40 raketa, pa ako 2021. ne odstupi od proseka, bićemo spremni za sezonu. Ove godine još uvek nije bilo potrebe za delovanjem protivgradne odbrane.

Subotica sa okolinom pripada Radarskom centru Bajša, koji prati vremenske prilike i javlja strelcima kada treba da dejstvuju.

TV Subotica


KOMENTARI

 1. dosta mi je svega kaže:

  Treba da vas je sramota,bilo je to dobro ustrojeno,sve ste razrušili.Iza vas će ostati pustoš.Jako teško vreme nam sleduje, treba će nam vremena da to ponovo obnovimo.

 2. Trovach kaže:

  @dosta mi je svega…Oporavili smo se (nakratko) posle Milosevica, a oporavicemo se i posle ovih njegovih naslednika. Bilo je skupo prvi put, bice jos skuplje drugi put, ali verujem da cemo naci pravi put i da se ovog puta krivci nece tako jeftino izvuci. “Živeti slobodno!”

 3. Radašić Miroslav kaže:

  Interesuje me posao jasam iz Veliki Radonovac

 4. Petar Bošnjak kaže:

  Ja sam mještanin V. Radanovca

 5. Petar Bošnjak kaže:

  Interesuje me, penzioner sam, V. Radanovac

 6. Sunčica kaže:

  Nepiše te koliko je plata nekada je to bilo mizeno plaćamo pa su ti strelci radili svoj poso pošto je njihov rad bio traktorista ili šef u ratarsvu ali toki voki su morali nositi uvjej i u krevet

 7. Stevan kaže:

  Komunalna policija u sklopu svojih nadleznosti da obavlja ,primer radaski centar Valjevo svaki lanser ima Po devet raketa, postoje automatski lanseri, nadgledaju se iz komadnog centra ,preko radara se prate oblaci, primaju platu iz budzeta, usput nadgledaju komunalne probleme ,divlje deponije dupla korist i usteda,Ako I’ma stete naprave zapisnik

 8. Trovach kaže:

  @Stevan…Kada je uvedena “komunalna policija” nije mi bilo jasno zasto je osnovana i sta oni mogu uraditi sto regularna policija ne moze. Sada mi je jasno da su oni samo placeni partijski ispijaci kafa i da ne vredi pozaliti im se zbog nekog komunalnog (gle ironije u nazivu) problema jer uvek nadju izgovor da nista ne urade.

 9. laki kaže:

  @Trovach

  Komunalnoj policiji NE MOŽEŠ da prijaviš buku u komšiluku ili preglasnu muziku iz kafića, jer oni jednostavno u to vreme ne primaju pozive. Po pozivu na 626-988 dobiješ glasovnu poruku da treba da ostaviš poruku o onome što te tišti, a oni će da je razmotre kad se razbude ujutro i kad više one buke ne bude bilo.

  Nisu odgovorni za nepropisno parkiranje auta po parkinzima i prolazima (za šta nije odgovorna ni saobraćajna policija), nije ih bilo nigde za vreme (ne)poštovanja korona pravila, nema ih nigde kad se “kreče” fasade grafitima… pa je opravdano pitanje zašto oni uopšte postoje i kakva je njihova svrha. Uverići i slični kriminalci i polusvet u njihovim redovima, pa čak i na rukovodećim položajima su posebna priča.

OSTAVITE KOMENTAR