Građevinski fakultet upisuje 120 budžetskih studenata

Građevinski fakultet u Subotici raspisao je konkurs za upis na osnovne studije građevinarstva, gde studenti mogu da se opredele za studijske module: konstrukcije, hidrotehnika i vodno inženjerstvo okoline, saobraćajnice i stambeno projektovanje.

 

gradjevinski fakultetFakultet će, kako je saopšteno, primiti ukupno 144 novih studenata od kojih čak 120 studenata na finansiranje iz budžeta. Kandidati koji konkurišu u prvu godinu osnovnih akademskih studija polažu prijemni ispit iz matematike, na srpskom ili mađarskom jeziku.

 

Na osnovne akademske studije se mogu upisati kandidati sa završenim srednjim obrazovanjem u četvorogodišnjem trajanju. Kandidatima koji su položili prijemni ispit na nekom od tehničkih fakulteta u Srbiji može da bude priznat postignuti uspeh bez polaganja prijemnog. “

 

Cene studiranja fakultet formira tako da budu među najnižima u zemlji, pa tako troškovi samofinansiranja iznose 72000 dinara na godišnjem nivou, dok cena školarine za strane studente iznosi svega 1.500 evra. Cena smeštaja jeste još jedna povoljnost studiranja u Subotici, dok gotovo svi budžetski studenti imaju mogućnost da dobiju smeštaj i hranu u okviru Studentskog centra” – navedeno je u saopštenju fakulteta.

 

Prijavljivanje kandidata za polaganje prijemnog je 2, 3. i 4. jula od 10 do 13 časova. Prijemni ispit će biti 10. jula u 11 časova. Preliminarna lista će biti istaknuta 17. jula, a konačna rang lista će biti objavljena 21. jula nakon čega će se 22, 23. i 24. jula vršiti upis primljenih kandidata.

 

Više informacija o samom konkursu, kao i aktuelnim studijskim modulima osnovnih akademskih studija kandidati mogu dobiti na zvaničnom sajtu fakulteta.

 

RTVKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR