Građani Subotice zaslužuju dokaz ko su lopovi a ko poštenjačine!

Sednica skupštine grada Subotice održana u četvrtak 10. oktobra pokazala je lice i naličje naše lokalne vlasti. Videla se velika želja naprednjaka da se predstave kao pošteni, jer se ulazi u izbornu godinu pa se spremaju da opet preveslaju građane zamenom teza.  U toj želji da budu poštenjačine najviše su se isticali predsednik odborničke grupe SNS-a  Stevan Bakić  i gradonačelnik Bogdan Laban, kao i Nagel Janoš, funkcioner SVM-a.

Srpski pokret Dveri  u Subotici smatra da aktuelni saziv skupštine Grada Subotice karakteriše veliki lopovluk i korupcija na svakom  koraku.

Dveri u Subotici predlažu u cilju otklanjanja dileme da li su „naprednjaci“ i „pastorovci“ pošteno radili,  da se naredna sednica skupštine posveti upravo tome: ,,Ko govori istinu, a ko širi laži?!,,Predlažemo formiranje komisije ili anketnog odbora, nekog nezavisnog tela koje bi sprovelo istragu o funkcionerima kroz poresku policiju, sudsko veštačenje i popisalo svu imovinu svih funkcionera na vlasti pre izbora 2016 i uporedilo sa sadašnjim stanjem. Razume se, uključujući i gradonačelnika.

Imajući u vidu da dugo najavljivani zakon o poreklu imovine nije usvojen i ostao je samo prazna predizborna priča Aleksandra Vučića,  kontrolu izvršiti po važećim zakonima koji vladaju  u Republici Srbiji.  Unakrsna provera prihoda funkcionera i stečene imovine u ovom periodu, uključujući i imovine koja je prepisana na familiju pokazala bi da li su funkcioneri svoju imovinu enormno uvećali ili srazmerno u odnosu na prihode koje su imali.

Na osnovu imovinske karte gradonačelnika  Bogdana Labana,  uključujući i imovinu koja se vodi u inostranstvu, građani Subotice bi se uverili da li i njegove reči imaju težinu, kada kaže da su sve radili u interesu građana, ili je to ipak bilo malo više za njegovu ličnu korist?

Sednica na kojoj bi se predstavili rezultati rada ovog nezavisnog  tela i pokazale imovinske karte svakog fiunkcionera, trebalo bi da bude otvorena za javnost, a rezultati istrage i podaci o pokriću za stečenu imovnu morali bi biti objavljeni u  svim medijima .

Tako sproveden popis  imovine i prihoda, pokrepljen izveštajem na sednici, bio bi jedini pravi pokazatelj građanima da li je sadašnja koalicija  SNS-a i SVM-a poštena. Tada bi svaka njihova izgovorena reč imala težinu. Postavlja se pitanje da li bi oni nakon objavljenih rezultata imali hrabrosti da se pojave pred građane ili bi se potvrdile sadašnje sumnje građana , da su imovinu uvećali enormno i da se sa pravom može reći jednostavno – da su lopovi.

Dveri sumnjaju da bi posle ovakve aktivnosti nezavisnog tela bilo puno posla za poreske organe, tužilaštvo i sud. Dok se svi ti ,,sposobni,, funkcioneri ne nađu iza rešetaka a imovina ne oduzme i vrati građanima, Subotica će teško moći da ide napred  i obezbedi da svi građani podjednako ostvaruju svoja prava i budu jednaki pred zakonima Republike Srbije.KOMENTARI

 1. (ba)laban kaže:

  Nažalost, neće sami sebe potkopavati. Treba sačekati vreme kad neki novi dođu na vlast, kad-tad, pa onda sve preispitati.

  Međutim, ranije iskustvo nam govori da niko nijedna nova vlast nije pozvala staru na krivično-materijalnu opdgovornost. Sve se završilo samo na predizbornim pričama, bez angažovanja istražnih organa.

  Da li se seća neko da je iko iz bivših vlasti odgovarao za megalomanske pronevere, a bilo ih je, to svi znamo? Zašto je to tako? Najverovatnije zato što su svi političari i njihove stranke koje su prokrstarile kroz opštinsku vlast POŠTENJAČINE.

  Svi normalni građani očekuju da se to promeni, ali sve završava na predizbornim obećanjima.

 2. Taca kaže:

  Pa Bakić je prvi na listi – poštenjačina 😀

OSTAVITE KOMENTAR