Gradonačelnik: Vratićemo centar Subotičanima kakav zaslužuju

Gradonačelnik Subotice, Modest Dulić objašnjava da su se ove godine svi u koaliciji složili da budžet za 2013. godine bude razvojni i socijalno odgovoran.

 

Dulić ističe da  planiraju da i naredne godine Subotica bude lider u privlačenju investitora, tako na proleće kreće Kalcedonija, Svarovski, a na jesen će se otvoriti tržni centar. Pored toga, neće se zanemariti ni razvoj centra grada. Tako da se naredne godine planira sanacija Zelene fontane, fasade Muzičke škole, Sinagoge, nastavak radova na Narodnom pozorištu i slično.

 

–  Želimo da  vratimo Subotičanima centar kakav zaslužuju i žele. Naredne godine trudićemo se da se ravnopravno razvijamo grad, što znači ulagaćemo u prigradska i vangradska naselja – rekao je gradonačelnik i dodao.

 

– Odlukom o ostvarivanju prava na besplatnu užinu, 20 miliona dinara biće opredeljeno za besplatnu užinu za 1.300 učenika od prvog do osmog razreda osnovnih škola na teritoriji našeg grada koji su iz socijalno ugroženih porodica, čiji su roditelji nezaposleni, koji nemaju roditelje ili su deca korisnika prava na novčanu socijalnu pomoć. Opredelili smo i novac za rad Crvenog krsta, jer smo na taj način hteli da obezbedimo i hranu za Narodnu kuhinju, obezbedićemo i prihvatilišta za beskućnike i ogrev za one kojima je pomoć najpotrebnija. Sa druge strane, želimo da podstaknemo pronatalitetnu politiku i u budžetu je opredeljeno 12,5 miliona dinara za  treći pokušaj vantelesne oplodnje, a i porodilje će sledeće godine moći da računaju na više novca – rekao je gradonačelnik, Modest Dulić.KOMENTARI

 1. Ivan kaže:

  Bas ti hvala ali vec imamo centar kakav zasluzujemo. Dobili smo ga glasajuci za nesposobne i pokvarene ******. 

 2. mihajlo kaže:

  Sve to ZVUCI lepo ,al i za mlade bi nesto mogli da uradite  😮

 3. pauk kaže:

  Zasto bi se centar menjao? Taman smo se navikli, a i nemoj da pravis neke planove.. jer mi vidimo planove… vi vidite novac za te planove koji i uzmete i nama.. ostane centar kakav jeste.

 4. 3B kaže:

  more od..i … sta su tvoji uradili do sada? mislim… osim sto ste se nahapali? haos

 5. gomby kaže:

  Vec je tolko puno bilo pisano o tome kako centar grada propada , i da ce sadasnja vlada probati da vrati stari sjaj  barem uzem centru .Ja sam pisao nedavno bas o tom pitnju . lokal gde je nekada bio prodavnica knjige FORUM , koji je lep veliki lokal sad izdat nekim otkupljivacima zlata kome bi bilo dosta i manji lokal , ali ne, njima treba najlepsi pa normalno bavi se zlatom moze da plati , bez obzira sto taj lokal zasluzuje i nesto lepse a ne da bude pregradjen sa gipsanim zidom jer im je sve veliko .Ali i to smo navikli jer ceo centar se izdaje samo gledajuci korist a ne sta treba gradanima .Zasto grad nebi mogao da ima zakon pa makar i gubio malo na kiriji , da se zna ko moze i gde da otvori radnju , molim gradske oce da mi odgovori ako uopste imaju odgovor ..

OSTAVITE KOMENTAR

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 4 + 2 ?
Please leave these two fields as-is: