Gradska skuština usvojila rebalans budžeta za 864 miliona dinara

Posledice korona virusa po subotički budžet iznose tačno 864 miliona dinara. Za toliko je smanjen obim gradske kase čiji rebalans je usvojila Gradska skupština. Predstavnici vlasti ističu da je i ovako rebalansiran gradski budžet jedan od najvećih u istoriji.

Umesto 8,3 milijarde dinara, budžet grada Subotice nakon današnjeg rebalansa iznosi 7,4 milijarde. Zbog epidemije korona virusa sa jedne strane su povećani izdaci za mere prevencije, dok su zbog poreskih olakšica, smanjene privredne aktivnosti smanjeni prihodi grada, a kada se na to dodaju i smanjeni transferi za kapitalne objekte, smanjenje u gradskoj kasi iznosi 864 miliona dinara u odnosu na početak godine. Od toga najveći deo sredstava trebao je biti namenjen za novu fazu izgradnje pozorišta, odnosno rekonstrukciju Gerontološkog centra.

 “Sve to je uticalo da danas dođe do rebalansa budžeta za 2020. godinu, koji je stvarno urađen i racionalno i restriktivno, a pri tome vodilo se računa da se obezbede sredstva kako bi korisnici budžetskih sredstava mogli da pruže kvalitetnu uslugu iz svojih osnovnih delatnosti građanima Subotice”, kaže gradonačelnik Subotice Stevan Bakić.

“I takav obim budžeta je veći nego što je, recimo, ostvarenje budžeta za dve hiljade devetnaestu godinu, a ostvareni budžet za dve hiljade devetneaestu godinu je bio najveći ostvareni budžet zu proteklih deset godina”, ističe Janoš Nagel iz Saveza vojvođanskih Mađara.

“Ja se nadam da će grad uspeti da funkcioniše sa ovim budžetom kako je dimenzioniran i da će se uraditi projekti koji su zacrtani. Moram da izrazim žaljenje što u budžetu ne postoje stavke za obnovu fasada u Subotici”, ocenio je Miroslav Milojević iz opozicionog Pokreta za građansku Suboticu.

Pored rebalansa budžeta usvojen je i izveštaj o šestomesečnom ostvarenju budžeta grada prema kojem je uprkos svemu navedenom grad raspolagao sa deset odsto više sredstava nego u istom periodu prošle godine.

RTVKOMENTARI

 1. dosta mi je svega kaže:

  Ovo je sprdnja od parlamenta, i sprdnja od rasprave.Nikada nepismeniji ljudu nisu sedeli u tim klupama.

 2. Milos kaže:

  prestanite sa kradjom pa eto jos par stotina miliona u plusu.

 3. Marko kaže:

  Izuzetno loš sastav skupštine. U skladu sa sastavom gradskog veća i u skladu sa kapacitetima gradonačelnika.

 4. YU kaže:

  ODGOVOR ODGOVORNOG DRUGA- ZAŠTO SE DOBIT DRŽAVNIH PREDUZEĆA NE USMERAVA NA NJIHOV RAZVOJ? NEMOŽE , MORA DA IDE ZA REŠAVANJE SOCIJALNIH SLUČAJEVA. ŠTO ZNAČI SVI ĆEMO BITI SOCIJALNI SLUČAJEVI ŠTO RADIMO U DRŽAVNIM FIRMAMA, JER ĆE PROPASTI.

OSTAVITE KOMENTAR