Gradskim i prigradskim autobusima besplatno se vozi…

Uslugu subvencionisanog gradskog i prigradskog prevoza, odnosno povlašćene karte za prevoz vozilima JP „Subotica-transa“ koristi 7799 sugrađana starijih od 65 godina, čija mesečna primanja ne prelaze 27.689 dinara. Neki od starijih sugrađana kažu da uz malu penziju i  sve ostale dažbine, njihovom kućnom budžetu mnogo znači što se makar besplatno voze.

Iz lokalne samouprave poručuju da su uslovi za dobijanje povlašćenih karata u gradskom i prigradskom prevozu regulisani  Pravilnikom o subvencionisanju cena komunalnih usluga koji se primenjuje od 2015. godine, kao i da se u te svrhe svake godine izdvajaju sredstva iz budžeta u okviru Programa socijalne i dečje zaštite. Ove godine opredeljeno je 46 miliona dinara.

Sredstva namenjena za subvencionisanje karata na nivou su prethodnih godina, a ove godine odobreno je 18 novih zahteva. Lica sa prebivalištem na teritoriji Grada Subotice imaju pravo na mesečnu kartu za prevoz u gradskom saobraćaju, dok oni koji žive u naseljenim mestima na teritoriji Subotice osim vožnje gradskim linijama, dobijaju i pojedinačnu kartu na  relaciji prigradskog saobraćaja od mesta stanovanja do Grada Subotice.

Lica starija od 65 godina koja ispunjavaju uslove za dobijanje povlašćene karte, zahteve mogu da predaju svakog radnog dana u Uslužnom centru Gradske kuće. Potrebno je dostaviti osnovna lična dokumenta zajedno sa dokazom o mesečnim primanjima, odnosno čekom penzije ili rešenjem za socijalnu pomoć.

TV SuboticaKOMENTARI

 1. NS kaže:

  Autobuska stanica. Mali Bajmok. Hoće li je biti? Kod Knez Petrola je livada. I nema dalje ni trotoar ni pešački prelaz. Ka gradu, kod Halasa, stanici treba most preko baruštine da bi se stiglo do busa. Naravno, to je pečurka iz ranih osamdesetih. Samo pitam. Do autobuske stanice 1km i više jer bus saobraća isključivo na glavnom putu a red vožnje je prilagođen industrijskoj zoni. Ima nas poprilično koji tamo živimo. Verovali ili ne, ima i školaraca.

 2. sev24 kaže:

  Uobičajeno je u svetu da se svi građani stariji od 65 godina voze besplato i to ne samo u gradskom saobraćaju, ….. prosek penzije je nebitan, isto tako je nebitno i dali si penzioner ili nisi.

 3. Pravdoljub kaže:

  Pitanje za gospodina Iliju Đukanovića.
  Kada planirate da uvrstite u povlaštenu kategoriju ratne veterane?-Bez obzira na udruženje.

OSTAVITE KOMENTAR

25 + = 33