Gradsko veće netransparentno

Sednice Gradskog veća u Subotici, od kada je Jene Maglai gradonačelnik, nisu više otvorene za javnost. Maglai je kao predsedavajući Gradskog veća takvom odlukom prekinuo višegodišnju praksu u Gradskoj upravi, da se sastanci članova Veća najavljuju. Sednicama su nekad  prisustvovali predstavnici medija i istog dana građani su imali informacije o usvojenim predlozima o kojima kasnije raspravljaju odbornici na sednici Skupštine grada.

 

Odmah nakon sednice Gradskog veća, usvojene odluke se objavljuju na zvaničnom sajtu grada i te informacije su svima dostupne. Po istom principu zasedaju i u pokrajini i na višim nivoima vlasti – objašnjava Jene Maglai.

 

Na lokalnim internet  forumima Subotičani su pokrenuli rasprave u kojima naglašavaju da objavljivanje odluka Gradskog veća na sajtu grada sa šturim obrazloženjem nije informacija kakvu očekuju od predstavnika lokalne vlasti.

 

Burne reakcije izazvala je, recimo, odluka Gradskog veća da dozvoli javnim preduzećima „Parking“ i „Pogrebno“ aranžmane s bankama, ali samo zato što u obrazloženju nema objašnjenja zašto se ta preduzeća zadužuju ili traže dozvoljeni minus.

gradsko vece

BLICKOMENTARI

  1. Miklos kaže:

    naši mafijaši

  2. Anonimni kaže:

    treba da vode racuna ko je u grackom vecu

     

OSTAVITE KOMENTAR