Gradu “greškom” uzeto 40 miliona dinara

Odlazeći ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić je potvrdio da je napravljena greška koja će biti ispravljena, a novac će lokalne samouprave dobiti nazad.

 

Da je odluka Ministarstva finansija i privrede da lokalnim samoupravama oduzme sredstva po osnovu poreza na iznajmljivanje nekretnina i nepokretnosti suprotna je Zakonu o rebalansu budžeta prvi je izneo gradonačelnik Beograda Dragan Đilas, istakavši da je Beogradu uzeto više od 15 odsto budžeta, odnosno više od 80 miliona evra godišnje.

 

Gradonačelnik Subotice je za naš portal istakao da je Subotica na osnovu te odluke uskraćena za 40 miliona dinara što je dodatno opteretilo grad koji je prolećnim izmenama zakona već uskraćen za oko 260 miliona dinara u ovoj godini.

 

Odlazeći ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić potvrdio je na svom tviter nalogu da je do greške došlo:

 

– Đilas je ovde u pravu. Utvrdili smo da je napravljena greška. Biće ispravljeno, a novac vraćen opštinama – napisao je Dinkić na svom tviter nalogu regujući na primedbu Dragana Đilasa.

 

Gradovi ali i Pokrajina se poslendjih godinu dana suočavaju sa velikim oscilacijama u budžetima zbog čega su primorani da smanjuju investicije kako u infrastrukturu tako i u sport, kulturu, obrazovanje, zadravstvo i socijalnu zaštitu. Dodatni problem nastaje i za iduću godinu za koju tek treba utvrditi budžet pri čemu se ne zna u kakvim će se okvirima on kretati shodno činjenici da Skupština uvek može da donese novi zakon i novu uredbu na osnovu koje će se gradski budžeti dodatno skratiti. Planiranje u takvim uslovima praktično nije moguće.KOMENTARI

 1. azdajevo kaže:

  Zna se ko je dao kredit S…xu,Vi….ji C.k. i koliki..Dinkicu ko te ne zna skupo bi te platio…

 2. Anonimni kaže:

  ova država je raspad. ne zna se ni ko pije ni ko placa sve na galamu.

 3. Long Dong Silver kaže:

  Odlazeći ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić potvrdio je na svom tviter nalogu da je do greške došlo:

   

  – Đilas je ovde u pravu. Utvrdili smo da je napravljena greška. Biće ispravljeno, a novac vraćen opštinama – napisao je Dinkić na svom tviter nalogu regujući na primedbu Dragana Đilasa.

   ****************! URS…i Djilas!…i svi…

 4. Sasha kaže:

  …e sada lepo odmah da se odvoji 20mil. za stadion i reflektore, kao što je i bilo planirano!!!

 5. Anonimni kaže:

  sto država greskom ne naplati porez firmama koje vode tajkuni?

  ipak je Djilas bio u pravu iako su se mnogi zgrožavali na njegove izjave povodom toga.  

 6. Max kaže:

  Da vrate, naravno. Ali sa kamatom.

 7. ponosan sto sam iz subotice kaže:

  Sad ga mozete smeniti i on je svoj posao zavrsio rasprodao je sve po Srbiji sto je vredelo onako BUZASTO ko zna sta ta rec znaci zna ko nezna neka pita unistio je nas grad I verujte nekada se pricalo sto juznije to tuznije a sada je obrnuto sto severnije to tuznije 

 8. Glupa ideja kaže:

  otimacina!

  dok se narod osvesti eto nama problema. Procitajte jedan od pametnijih tekstova ovih dana

  Zagorka Golubović: Ideja da Stros-Kan bude savetnik je glupa, smešna i žalosna

OSTAVITE KOMENTAR